ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έγκλημα» και τιμωρία του Ολυμπιακού στη Μάλαγα

«Έγκλημα» και τιμωρία του Ολυμπιακού στη Μάλαγα

Στη ματσάρα που ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία ως 1ος πασέρ της Euroleague, ο Ολυμπιακός γύρισε από το -14 του ημιχρόνου, αλλά τελικά ηττήθηκε στην παράταση με τον Τζέιμς Όγκουστιν να γίνεται ήρωας της Μάλαγα με καλάθι 2.5″ πριν το τέλος (87-85).

Μεγάλο ματς έγινε στην Ανδαλουσία με τον Ολυμπιακό να χάνει τελικά στο… νήμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν από το -14 του ημιχρόνου, αλλά είχαν κενό διάστημα στην τέταρτη περίοδο και η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας τη νίκη που την ανέβασε στο 12-17. Για τον Ολυμπιακό, που έπαιξε χωρίς Πρίντεζη-Παπανικολάου, το ρεκόρ έπεσε στο 19-10.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πιθανότατα 3οι. Το μόνο σενάριο που μπορεί να τους φέρει 4ους είναι να χάσουν κι από την Ζαλγκίρις (06/04), ο Παναθηναϊκός να κάνει 2/2 και η Ρεάλ να κάνει τουλάχιστον μία ήττα.

Επιθετικά, το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ιδανικό με 6/6 εντός πεδιάς, τη στιγμή όμως που και η Μάλαγα ήταν αποδοτική με αποτέλεσμα να προηγείται με 14-13 στο 6′.

Το πρώτο time out αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» που έσφιξαν άμεσα την άμυνά τους κι έτρεξαν σερί 0-6, ενώ ακολούθησε τρίποντο του Μάντζαρη από την τέταρτη, ιστορική ασίστ του Σπανούλη.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 19-22 και τους φιλοξενούμενους να μετρούν 10/12 εντός πεδιάς.

Με την είσοδο των Όγκουστιν και ΜακΚάλουμ, η Μάλαγα ανέβασε ρυθμό κι έφτασε στο +5 (29-24, στο 14′) σε ένα διάστημα που το second unit του Ολυμπιακού δεν ανταποκρινόταν καθόλου καλά σε άμυνα κι επίθεση.

Τα λάθη ήταν πολλά, η άμυνα πολύ χαλαρή και οι Ανδαλουσιάνοι το εκμεταλλεύονταν φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (42-32, στο 18′).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πλάθα να κυριαρχεί (47-33), αφού δεν είχε ούτε ένα λάθος και σημείωσε 28 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Εκπληκτικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν ασφυκτικά την άμυνά τους και με λύσεις στην επίθεση μετέτρεψαν το 51-39 σε 51-56 (σερί 0-17).

Ο Σπανούλης πατούσε εξαιρετικά και η Μάλαγα έμοιαζε να τα έχει χαμένα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 54-56.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με τους Ρόμπερτς και Ουίλτζερ να ευστοχούν σε δύσκολα τρίποντα για το 63-69, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Όταν η Μάλαγα μείωσε σε 67-71, ο Μπράιαν Ρόμπερτς έδωσε ακόμα μία λύση πίσω από τα 6.75 για το 67-74. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν έμειναν συγκεντρωμένοι και η Μάλαγα ισοφάρισε σε 74-74 με 1:15 να μένει για το τέλος.

Ο Σπανούλης χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στην επόμενη φάση, ενώ ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Νέντοβιτς.

Ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, ο Μιλουτίνοφ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ήταν κι εκείνος άστοχος, με αποτέλεσμα να πάει το ματς στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα από τους Μάντζαρη και Τιλί για το 76-80, αλλά ο Ντίαθ απάντησε άμεσα για το 79-80.

Ο Μιλουτίνοφ έγραψε με δυο βολές το 79-82 και ακολούθησαν δυο άστοχες επιθέσεις από αμφότερες τις ομάδες. Ο Βαζίνσκι βρήκε τρίποντο για το 82-82, αλλά ο Παπαπέτρου είχε την απάντηση με το ίδιο νόμισμα.

Ο Βαζίνσκι έβαλε ακόμη ένα τρίποντο, ενώ ο Παπαπέτρου δεν βρήκε στόχο με λέι απ. Ο Όγκουστιν σκόραρε 2.5″ πριν το τέλος και η ομάδα του επικράτησε με 87-85.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-33, 54-56, 74-74 (κ.α.), 87-85.

O MVP: Το δίδυμο Όγκουστιν-Βαζίνσκι ήταν αυτό που έσπρωξε την Μάλαγα στη νίκη. Ο πρώτος έβαλε το νικητήριο σουτ και είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, παρά το γεγονός πως ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις πριν το ματς. Ο δεύτερος τέλειωσε το ματς με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ είχε 2 τρίποντα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Ο Σκληρός: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε πάρα πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια και τέλειωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον ανεβασμένο Βαγγέλη Μάντζαρη (11π., 3ασ., 2ριμπ.)..

Ο Πεσμένος: Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Μπόμπι Μπράουν που είχε 2 πόντους με 1/5 σουτ σε 13′ συμμετοχής.

Οι Στιγμές: 1. Η ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στον Βαγγέλη Μάντζαρη, στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, με την οποία ο «Kill Bill» έγραψε ιστορία ανεβαίνοντας στην 1η θέση της λίστας των κορυφαίων πασέρ της Euroleague.

2. Το μεγάλο σουτ του Τζέιμς Όγκουστιν που έδωσε τελικά στην νίκη στην Μάλαγα.

Η Γκέλα: Το «νεκρό» διάστημα του Ολυμπιακού στα τελευταία 2:30 του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +7, αλλά δεν το υπερασπίστηκαν, το ματς πήγε στην παράταση κι εκεί κρίθηκαν όλα.

Η Διαιτησία: Μπελόσεβιτς, Πατέρνικο και Μαντίλα δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα με τα σφυρίγματα τους.

Η Εξέδρα: Το «Martin Carpena» δεν είχε πολύ κόσμο (5.750), αλλά η εξέλιξη του αγώνα βοηθήσε στο να «ζεσταθεί» η ατμόσφαιρα που στην αρχή ήταν κάπως… παγωμένη. Χειροκροτήθηκε «ζεστά» ο Σπανούλης από τους Ισπανούς.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top