ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτσι έπαιζε στην ΑΕΛ, πως θα παίξει στον ΑΠΟΕΛ – Τι να περιμένουμε στο ντεμπούτο Μπαλταζάρ

Έτσι έπαιζε στην ΑΕΛ, πως θα παίξει στον ΑΠΟΕΛ – Τι να περιμένουμε στο ντεμπούτο Μπαλταζάρ

Ντεμπούτο για τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα κόντρα στην πρώην ομάδα του, ΑΕΛ.

Πολλά είναι αυτά που μπορούμε να πούμε για τον κόουτς του ΑΠΟΕΛ, για τα νέα δεδομένα σε μια ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, αυτή την στιγμή, σε σχέση με την ΑΕΛ. Είχε καιρό μπροστά του για να δει τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να αποφασίσει για το πλάνο με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του.

Μιας και τα θέματα στον ‘Αρχάγγελο’ είναι καλύτερα και το κλίμα άρχισε να φτιάχνει, ο Μπαλταζάρ πρέπει να βρει την λύση για το σωστό πλάνο της ομάδας στην δύσκολη συνέχεια.

Αρχικά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι αναμένουμε να δούμε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού απ’ εκείνον που συνηθίσαμε να βλέπουμε να κάνει στην ΑΕΛ ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αυτό βέβαια προκύπτει στο ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα διαφορετικό ρόστερ  απ’ ότι είχε στην ΑΕΛ. Ο Μπαλταζάρ έστησε όπως αυτός ήθελε την ομάδα της ΑΕΛ το καλοκαίρι όμως κάπου στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και το τρένο του… λοξοδρόμησε.

Με 10αρι ή χωρίς;

Λίγες ήταν η φορές που ασχολήθηκε δημόσια για να πει για τον τρόπο που έπαιζε με την ΑΕΛ. Όταν ερωτήθηκε για το θέμα που δεν παίζει με κλασικό 10άρι στην ενδεκάδα του,  είχε πει ήταν ότι δεν αρέσκεται στον τρόπο παιχνιδιού από τον άξονα.

Αυτό βέβαια κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύσει και για τον ΑΠΟΕΛ. Άλλα ήταν τα δεδομένα στην Λεμεσιανή ομάδα άλλα είναι στον ΑΠΟΕΛ και φυσικά άλλοι ποδοσφαιριστές.

Της αμύνης τα παιδιά

Στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας του στην ΑΕΛ ο Πορτογάλος τεχνικός  είχε βασιστεί κατά κύριο λόγο στην άμυνα. Να μην δεχθεί το τέρμα και να κάνει σιγά σιγά το δικό του παιχνίδι. Άξιον αναφοράς στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι σε ένα διαστημα μέσα στον Νοέμβριο η ομάδα της ΑΕΛ ήταν μέσα στην καλύτερη 10άδα των καλύτερων αμυνών στην Ευρώπη. Πράγμα που έδειχνε την δουλειά του Μπαλταζάρ.

Τον τελευταίο καιρό και μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο θεσμό του Κυπέλλου από την Αγία Νάπα αποσυντόνισε ουσιαστικά την μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας. Κάπου εκεί έχασε τον έλεγχο και η άμυνα της ΑΕΛ κατρακύλησε…

Γιατί θα αλλάξει την φιλοσοφία του

Τα πράγματα πλέον στον ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετικά για τον Μπαλταζάρ. Έχει ένα πολύ διαφορετικό κορμό με ποδοσφαιριστές που εδώ και χρόνια αγωνίζονται μαζί.

Επίσης στον Αρχάγγελο έχει την δυνατότητα να εργαστεί με ποδοσφαιριστές με περισσότερη εμπειρία (στον πρωταθλητισμό) που φυσικά δεν την είχε σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ΑΕΛ. Στα θετικά είναι ότι έχει την ευκαιρία σε κάθε θέση να έχει τουλάχιστον δυο ισάξιες επιλογές.

Εν κατακλείδι αυτό που ωθεί τον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάξει την φιλοσοφία του ως προς τον τρόπο επιλογής του παιχνιδιού του είναι η ανάγκη που θέλει τον ΑΠΟΕΛ να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει.

Ο αγαπημένος σχηματισμός και ο σχηματισμός για τον… ΑΠΟΕΛ

Ο αγαπημένος του σχηματισμός στην ΑΕΛ ήταν το 4-3-2-1, καθώς και το 4-4-2 που αναγκάστηκε λίγες φορές να παρατάξει την ομάδα του. Στον ΑΠΟΕΛ δεν αποκλείεται να δούμε το 4-3-3.

Από πλευράς ενδεκάδας όσο δύσκολη και να είναι η πρόβλεψη της αναμένουμε τον Πέρεθ κάτω από τα δοκάρια στα Νσούε και Νικόλα Ιωάννου αντίστοιχα δεξιά και αριστερά. Κέντρο της άμυνας Καρλάο με Μερκή. Απ εκεί και πέρα στον χώρο του κέντρου αναμένεται να είναι οι Μοράις, Σόουζα και ένας εκ των Εμπεσίλιο ή Ζαχίντ. Λόγο του τρόπου που αρέσει στον Μπαλταζάρ ναι παίζει με τα άκρα αναμένεται και ο Αλωνεύτης από την μια και Σαλάι από την άλλη. Παίζει και το ενδεχόμενο να δούμε ανάλογα με την επιλογή στον χώρο του κέντρου να παίξει και ο Ζαχίντ στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένουμε τον Ντελλατόρε.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top