ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είχε σκοπό να τους δέσει αλλά τους έσφαξε - Ο ρόλος των τεσσάρων

Είχε σκοπό να τους δέσει αλλά τους έσφαξε - Ο ρόλος των τεσσάρων

Προς πλήρη εξιχνίαση φαίνεται να οδηγείται το φρικτό έγκλημα που διαπράχθει στην Οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Απριλίου.

Δώδεκα ημέρες μετά και η Αστυνομία έχει στα χέρια της τους τέσσερις υπόπτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο διπλό φονικό με θύματα το ζεύγος Χατζηγεωργίου.

Το παζλ άρχισε να στήνεται μετά και την ομολογία της 21χρονης συμβιάς του 33χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την μαρτυρία της είναι ο δολοφόνος.

Σύμφωνα με την κατάθεση της, η 21χρονη ανέφερε πως στο αρχικό πλάνο του 33χρονου συμβίου της, ήταν ότι θα πήγαινε με τον 22χρονο στο σπίτι, να ακινητοποιήσει και να δέσει το ζεύγος και ακολούθως να κλέψουν το χρηματοκιβωτίο.

Ο ρόλος των υπόπτων στο έγκλημα

Σύμφωνα με τα όσα ακουστήκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης,  η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 22χρονου μετά την ανάκριση της συμβίας του 33χρονου, η οποία κατά την ανάκριση της, ενέπλεξε τον εαυτό της στα αδικήματα, αναφέροντας ότι στις 18 Απριλίου η ιδία, ο συμβίος της, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο ύποπτος συναντήθηκαν, και κατά τη συνάντηση ο συμβίος της τους είπε ότι ο ίδιος ο 33χρονος και ο 22χρονος θα πήγαιναν να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο.

Συγκεκριμένα, είπε πως ο 33χρονος ζήτησε από την ίδια και τον ετεροθαλή αδελφό του να μείνουν σπίτι και να αναμένουν ειδοποίησή του ώστε να μεταβούν στο χώρο και να συμβάλουν στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου που σχεδίαζαν να κλέψουν.

Συγκεκριμένα, η 21χρονη ομολόγησε πως ο 33χρονος ήξερε που ακριβώς βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Η συλληφθείσα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο συμβίος της, τους είχε πει πως εάν χρειαζόταν θα σκότωνε και πήρε μαζί του το ρόπαλο και το σπαθί. Είπε ακόμα πως έδωσε σάλι δικό της τύπου Μπομπ Μάρλεϊ στον 22χρονο.

 

Η 21χρονη στην κατάθεση της ανέφερε επίσης πως ο 22χρονος είναι αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε στην οδό Ζαλόγγου τον 33χρονο.

Αναφορά έγινε και στην κατάθεση του 22χρονου, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι και αυτός που φορούσε κουκούλα. Το πρόσωπο δηλαδή που αντίκρισε ο 15χρονος γιος του ζεύγους στην κουζίνα όταν του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος.

Μετά την διάπραξη του φονικού, συμφώνα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος πήρε τον 15χρονο και το κλείδωσε στο κελάρι ενώ ο 22χρονος πήγε στο υπνοδωμάτιο και αντίκρισε το ζεύγος νεκρό.

Άξιο αναφοράς είναι πως την Δευτέρα (30/04) ο 33χρονος θα περάσει από ανάκριση. Πάντως, όπως μετέδωσε το ThemaOnline, οι ανακριτές επέστρεψαν το απόγευμα της Κυριακής (29/4) στον χώρο του εγκλήματος μαζί με τον 22χρονο που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (28/4).

Ο 22χρονος ύποπτος υπέδειξε, μάλιστα, σημεία που αφορούν τον δικό του ρόλο, είπε ότι εισήλθε στο σπίτι όταν του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος και ανέβηκε στο δωμάτιο που είδε το ζεύγος ήταν νεκρό.

Σε υποδείξεις σκηνών θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι ύποπτοι.

Τη Δευτέρα (30/4) αναμένεται ότι θα γίνει και η αναγνωριστική παράταξη, την οποία θα κληθεί να επιθεωρήσει ο 15χρονος αυτόπτης μάρτυρας για τους τρεις συλληφθέντες.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται αποτελέσματα στις επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν στο φονικό μαχαίρι και σε άλλα τεκμήρια που συνέλεξε η Αστυνομία, καθώς και στα ρούχα που φέρεται να φορούσε ο δράστης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top