ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Η μαρτυρία-φωτιά που πλέον χαρακτηρίζεται ως τέχνασμα

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Η μαρτυρία-φωτιά που πλέον χαρακτηρίζεται ως τέχνασμα

Παρά το γεγονός ότι στις αίθουσες του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ακούστηκαν οι καταθέσεις και οι ισχυρισμοί των συλληφθέντων οι οποίοι έδωσαν κατεύθυνση στις έρευνες της Αστυνομίας, υπάρχουν κάποια ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

Από την Πέμπτη (26/4) όταν ο Λοΐζος Τζιωνής παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου ώστε να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησής του, ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λευκωσίας και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, κ. Κούμεττος Κουμέττου, αναφέρθηκε σε μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία για τον 33χρονο, ο οποίος φέρεται να είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι, «αύριο εν να είμαι πλούσιος τζαι ε να γοράσω ούλλα τα σπίτια δαμέ τζαι εν να σας φκάλω έξω που το σπίτι».

Στην συνέχεια, το συγγενικό πρόσωπο του 33χρονου φέρεται να τον ρώτησε πού θα βρει τα λεφτά, με τον ύποπτο να απαντά: «Θα πάω να κάμω μια δουλειά, εν σίουρη τούτη η δουλειά γιατί έχουμε άνθρωπο που τη μέσα μερκά. Ε να έσιει άνθρωπο μέσ’ στο σπίτι τζιαί εννά μας βοηθήσει».    

Το ερώτημα που προέκυψε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη συνομιλία του Λοΐζου Τζιωνή με συγγενικό του πρόσωπο και παραμένει μέχρι και σήμερα, μετά κι από τις τέσσερις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, αλλά και τις καταθέσεις των υπόπτων είναι: Ποιο ήταν το πρόσωπο που θα τους βοηθούσε και θα ήταν μάλιστα εντός του σπιτιού; Στοιχειοθετείται αυτός ο ισχυρισμός ή όχι;

Πάντως, κάποια Μ.Μ.Ε. χαρακτηρίζουν αυτή τη μαρτυρία από πλευράς του 33χρονου ως "τέχνασμα". Ερμηνεύοντας αυτή την μαρτυρία, μάλιστα, κάνουν λόγο για προσπάθεια του υπόπτου να αποπροσανατολίσει και να μην "φορτωθεί" μόνος του το έγκλημα.

Προς το παρόν, το εν λόγω ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ούτε μέσω επίσημης τοποθέτησης της Αστυνομίας, αλλά ούτε και μέσω των καταθέσεων ή των ανακρίσεων που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, τις προηγούμενες ημέρες.

M. Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top