ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκαλυπτικός Ρόης Πογιατζής: Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στην Ομόνοια και το πλάνο του – ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλυπτικός Ρόης Πογιατζής: Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στην Ομόνοια και το πλάνο του – ΒΙΝΤΕΟ

O επενδυτής, Ρόης Πογιατζής ο οποίος θέλει να εμπλακεί στα Διοικητικά της Ομόνοιας, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση του «Σίγμα» και η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο κ.Πογιατζής στην αποκαλυπτική του συνέντευξη αποκάλυψε γιατί θέλει να εμπλακεί στα Διοικητικά της Ομόνοιας και τον ρόλο που θέλει να πάρει.

Όλα όσα είπε ο επενδυτής:

«Έχω έρθει στην Κύπρο πριν δυο εβδομάδες, γιατί εγώ και δυο συμπολίτες μας προσφέραμε οικονομικά στον επαναπατρισμό κλεμμένου μωσαϊκού του Αποστόλου Αντρέα από την εκκλησία της Κανακαρίας. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος θα ήθελε να μας τιμήσουν και γι’ αυτό έχω έρθει στην Κύπρο ».
 
«Μέχρι σε ένα σημείο ναι. Είμαι πρόσφυγας το 1974. Πριν το πόλεμο εγώ και η οικογένεια μου πηγαίναμε τακτικά στο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα. Σταματούσαμε συμπτωματικά στην εκκλησία της Κανακαριάς. Υπάρχει μια συναισθηματική επαφή μεταξύ Αμμοχώστου, Καρπασίας και εκκλησίας Κανακαριάς». 
 
Για τις δραστηριότητες του: «Το 2005 δημιούργησα μια εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια της οικογένειας μου, αυτή η εταιρία ονομάζεται Platinum Capital Partners Inc. με μία ομάδα μεταξύ Ελλάδας , Κύπρου και Νέας Υόρκης ουσιαστικά επενδύω τα δικά μου κεφάλαια. Στους τομείς τους οποίους επενδύω είναι ενέργεια, τεχνολογία, ακίνητα και διάφορες άλλες εταιρίες οι οποίες έχουν προβλήματα. Στην Ιαπωνία το 2011 αποφασίσαμε στην να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό ο οποίος να κινείται με βιομάζα. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας μετά το τσουνάμι  ήθελε να πάρει από διάφορες πηγές ενέργεια. Υπογράψαμε το 2013 με την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας  ένα συμβόλαιο για 20 χρόνια για να πουλάμε όλη την παραγωγή ηλεκτρισμού και αυτό το συμβόλαιο είναι της τάξεως το 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων». 
 
Για την επένδυσή του στην Ομόνοια: «Πριν τρεις εβδομάδες φίλοι της Ομόνοιας που ζούνε στην Κύπρο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως υπάρχει μια άλλη πρόταση. Μου ζήτησαν να κοιτάξω αυτή την πρόταση οικονομικά και να δουν αν θα μπορούσα να τους δώσω ορισμένες συμβουλευτικές γνώμες πάνω στην πρόταση. Αρχίσαμε μια τέτοια ανάλυση και κατάλαβα ότι το πρόβλημα της Ομόνοιας δεν είναι μόνο χρηματοοικονομικό είναι και πρόβλημα διαχείρισης. Επομένως άρχισα με διάφορες επαφές που έχω με τους μετόχους του Ολυμπιακού Πειραιώς να δω κατά πόσο θα μπορούσα εγώ να κάνω μια άλλη πρόταση η οποία θα έχει καλύτερα χρηματοοικονομικά στοιχεία και καλύτερη επαφή με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και υπογράψαμε πρόσφατα μια στρατηγική συμμαχία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς που πιστεύω θα βοηθήσει πολύ την Ομόνοια. Άρχισε πριν τρεις εβδομάδες αυτή η διαδικασία και καταλήξαμε στην προηγούμενη Παρασκευή στην οποία είχα ανακοινώσει την προσφορά στην επένδυση στην Ομόνοια». 
 
Για το πρότζεκτ του: «Φυσικά πρέπει να υπάρχει υπομονή. Σε ένα τέτοιο πρότζεκτ το οποίο υπήρξε χρόνια διολίσθησης δεν μπορεί να ανακάμψει αμέσως. Εγώ είμαι διατεθειμένος να κάνω την οικονομική επένδυση, πιστεύω ότι στρατηγικά με τον Ολυμπιακό Πειραιώς θα έχουμε μια καλή επαφή. Πιστεύω ότι μέσα σε 2 με 3 χρόνια με σωστή διαχείριση η Ομόνοια θα ανακάμψει. Η Ομόνοια θυμάμαι όταν ήμουν στην Κύπρο πριν χρόνια ήταν η βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει λόγος η Ομόνοια να βρίσκεται στις θέσεις που είναι τώρα». 
 
Για το κέδρος ή τις ζημίες: «Δεν νομίζω να υπάρχει επιλογή. Δεν θα είναι η πρώτη ή τελευταία επένδυση η οποία ίσως να μην πήγε τόσο καλά.  Εγώ αυτή τη στιγμή παίρνω ένα ρίσκο επενδυτικό ρίσκο, πιστεύω ότι θα αποφέρει αλλά αν δεν αποφέρει αυτό το ρίσκο στα επόμενα πολλά χρόνια είναι ένα επενδυτικό ρίσκο. Σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχουν». 
 
Για τα 2 εκατομμύρια: «Είναι η πρώτη επένδυση που θα κάνω στο σωματείο για να ξεπληρώσει να χρέη που έχει για τα κριτήρια  της UEFA. Τα έχω δεσμεύσει στην Νέα Υόρκη. Αν το Δ.Σ της Ομόνοιας αποφασίσει πως θα θέλει να παραδώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε μια εταιρία σίγουρα αυτή σ’ αυτή την εταιρία θα βάλλω περισσότερα εκατομμύρια. Δεν είναι μόνο τα κριτήρια θα χρειαστούν διάφορες ενέργειες. Θα υπάρξουν πολλά εκατομμύρια για επένδυση».
 
«Αρχικά θα είναι 100% γιατί θα επενδύσω όλα αυτά τα κεφάλαια. Αλλά σκοπός μου είναι τα επόμενα τρία χρόνια αυτή η εταιρία να είναι δημοσίας  βάσης. Το 51% να δοθεί στο κοινό αρχίζοντας από τα άτομα και τα μέλη της Ομόνοιας. Αν αυτοί δεν θα θέλουν να εξασκήσουν το δικαίωμα να πάρουν αυτό το ποσοστό τότε θα μπορεί να βγει στο ευρύτερο κοινό». 
 
«Με τους δικηγόρους μου ετοιμάζουμε αυτή την πρόταση η οποία σε γενικές γραμμές είναι αυτή που βγει στα μέσα πριν από λίγες μέρες. Θα την στείλουμε στην γενική συνέλευση. Σκοπός είναι αυτά που συζητάμε τώρα να βρίσκονται μέχρι απόψε στα χέρια της Ομόνοιας». 
 
«Αυτό που θέλω να κάνει η Ομόνοια είναι να μπορέσει να ακούσει όλες τις επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν. Πιστεύω ότι το Δ.Σ έχει νομική και ηθική υποχρέωση να ακούσει όλες τις προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι ο Α ή Β συνδυασμός είναι σωστό νομικά και ηθικά να βγει στο συμβούλιο και να προσπαθήσει να πάρει την Α ή Β επένδυση. Θα πρέπει να κοιτάξει και να αναλύσει όλες τις προτάσεις. Φυσικά ο χρόνος στον οποίο εγώ θα ήθελα με την ομάδα μου να αναλύσω και να διαπραγματευτώ δεν είναι μεγάλος χρόνος. Αυτός είναι μια, δυο εβδομάδες. Τα λεφτά υπάρχουν και εκτός από τα δυο εκατομμύρια σκοπός είναι να επενδύσουμε περισσότερα σε λογαριασμό ο οποίος είναι δεσμευμένος αλλά θα πρέπει να ακούσω από το Δ.Σ ότι θέλει να προχωρήσει. Αν δεν θέλει να ακούσει άλλες προτάσεις που είναι καλύτερες για την Ομόνοια δεν μπορώ να το επηρεάσω». 
 
Για το γήπεδο: «Έχω περπατήσει την περιοχή του γηπέδου η οποία είναι περίπου 125 στρέμματα. Περάσαμε αρκετό χρόνο με την ομάδα μου. Είναι πραγματικά ένα πολύ καλό μέρος. Για να υπάρξει γήπεδο πρέπει κάποιος να αγοράσει την γή. Από ότι έχω ακούσει είναι σε τέσσερα τεμάχια που δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό την διαχείριση της τράπεζας. Θα ήθελα να αρχίσω επαφές με την τράπεζα για εξαγορά μπορεί όχι και των τεσσάρων κομματιών αλλά το κομμάτι το οποίο χρειάζεται για το γήπεδο. Υπάρχουν κάποιοι αριθμοί που συζητάμε αλλά σκοπός μου μετά την ίδρυση της εταιρίας είναι η εξαγορά της γής.  Υπάρχουν λεπτομερής σχέδια για το γήπεδο τα οποία έχουν φτιαχτεί πριν δέκα χρόνια θα πρέπει να τα δούμε ξανά να τα μελετήσουμε».
 
Η συνεργασία με τον Ολυμπιακό: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι φίλος μου εδώ και χρόνια. Έχουμε συναντήσει την ομάδα του και αναφέραμε τι πιστεύω θα είναι οι στρατηγικές μεταξύ Ολυμπιακού και Ομόνοιας αυτοί αποφασίσανε πως θα είναι καλό πρότζεκτ. Η πρώτη επαφή άρχισε με τον Μαρινάκη και μετά με τα δικά του μέλη και αποφασίσαμε να υπογράψουμε». 
 
«Εάν δεν πίστευα πως αυτό το πρότζεκτ θα μπορούσε να ήταν βιώσιμο δεν θα το έκανα, είμαι αρκετά απασχολημένος με άλλες επενδύσεις. Πιστεύω πως η Ομόνοια είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ. Δεν χρειάζεται μόνο λεφτά. Γι’ αυτό η στρατηγική συμμαχία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς είναι πολύ σημαντική για να φτάσει η Ομόνοια εκεί που πρέπει. Χρειάζεται υπομονή. Δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη». 
 
«Ένα μέρος της εταιρίας θα πρέπει να είναι τεχνοκρατικό. Θα πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις οι οποίος θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν την Ομόνοια. Δεν μπορείς να το κάνει χωρίς να ακούσεις τις φωνές τις ιδές όλων. Της θύρας 9 των παλαιμάχων όλοι αυτοί που πονάνε την ομάδα. Θέλω να ακούσω τους φιλάθλους της Ομόνοιας να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα στο οποίο θα έχουμε επαφή μαζί τους. Υπάρχει ένα πλάνο και υπάρχουν παραδείγματα στην Ευρώπη με ομάδες που έχουν πάρει αρκετά καλά. Το πρότζεκτ θα πρέπει να είναι επιτυχής και επικερδής για όλους για τα επόμενα τρία χρόνια» 
 
 

 

 Διαβάστε κι αυτό: Ποιος είναι ο Ρόης Πογιατζής – Τι δουλειές κάνει ο νέος… επενδυτής

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top