ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Το ανεξιχνίαστο έγκλημα του 2013 στην Αγλαντζία που ομοιάζει

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Το ανεξιχνίαστο έγκλημα του 2013 στην Αγλαντζία που ομοιάζει

Η ανακριτική ομάδα που εξετάζει την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στροβόλου, στο πλαίσιο διερεύνησης της, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να εμπλέκονται και σε άλλα εγκλήματα που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μανώλη Καλαντζή (‘Πολίτης’), η πρακτική που ακολουθεί η ανακριτική ομάδα του διπλού φονικού, πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, τέτοιου είδους εγκλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συγκρίνουν στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση οι ανοικτές υποθέσεις.

Στην υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου, η φύση του εγκήματος, με την χρήση μαχαιριού, δηλαδή, και τα πολλαπλά τραύματα στα θύματα, έχει κάποια κοινά στοιχεία με την άγρια δολοφονία 77χρονου κρεοπώλη, που διαπράχθηκε στις 18 Ιουνίου 2013 στην Αγλαντζιά. Η εν λόγω υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε και ο φάκελος παραμένει ανοικτός από τότε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο 77χρονος, είχε δεχθεί 25 μαχαιριές μέσα στο ψυγείο του κρεοπωλείου και εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να υπάρχουν στοιχεία που να δημιουργούν υποψίες για ληστεία, αφού μάλιστα, βρέθηκαν χρήματα στην τσέπη του θύματος. Όμως, δεν εντοπίστηκε το πορτοφόλι του θύματος.

Όπως και στο διπλό φονικό, έτσι και στην υπόθεση δολοφονίας του 77χρονου κρεοπώλη, ο δράστης ή οι δράστες, είχαν προλάβει να εξαφανίσουν τεκμήρια καθαρίζοντας τον χώρο.

Μάλιστα, οι Αρχές είχαν αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων, ενώ για την υπόθεση, δημιουργήθηκαν υποψίες για πρόσωπα τα οποία εν τέλει, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του ‘Πολίτη’, παρά τους ελέγχους που γίνονται σε παλαιότερες υποθέσεις, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να συνδέει τους υπόπτους, για το διπλό φονικό.

Πηγή που επικαλείται ο Μανώλης Καλαντζής, ανέφερε ότι, ο φόνος του 77χρονου κρεοπώλη διαπράχθηκε στην Αγλαντζια, περιοχή όπου διέμεναν κάποιοι εκ των υπόπτων του διπλού φονικού, γι’ αυτό οι ανακριτές ‘ξεσκόνισαν’ και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης, ώστε να εξαντλήσουν την πιθανότητα να προκύψουν νέα στοιχεία.

Επίσης, η ίδια πηγή, ανέφερε στον ‘Πολίτη’ ότι, «η χρονική απόσταση από ένα έγκλημα, δημιουργεί αρκετές φορές και μια άλλη οπτική που ίσως βοηθήσει στην εξιχνίαση».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top