ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Γιλντιρίμ: «Κοντόφθαλμη ελληνοκυπριακή προσέγγιση» - Αναφορά και σε λύση δύο κρατών

Πρόκληση Γιλντιρίμ: «Κοντόφθαλμη ελληνοκυπριακή προσέγγιση» - Αναφορά και σε λύση δύο κρατών

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια επίλυση του Κυπριακού θα συμβάλει στην ασφάλεια και στην ευημερία όλης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», επισημαίνει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γκιλντιρίμ σε συνέντευξη του στο «ΒΗΜΑ» των Αθηνών.

Τονίζει ακόμα πως «δυστυχώς η τελευταία διαδικασία επίλυσης τελείωσε τον περασμένο Ιούλιο όταν η Διάσκεψη για το Κυπριακό κατέληξε χωρίς συμφωνία».

Προσθέτει πως οι «Ελληνοκύπριοι ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν την πολιτική ισότητα με τους Τουρκοκύπριους» και σημειώνει ότι «πρέπει να βασίσουμε μια μελλοντική διαδικασία στη σημερινή πραγματικότητα στο νησί και στην εμπειρία προηγούμενων διαπραγματεύσεων».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκαθαρίζει ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη, ενώ στο Κυπριακό «φωτογραφίζει» μια μετατόπιση προς μια λογική δύο κρατών.

Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθάκων , τονίζει πως «πρόκειται για ένα άλλο παράδειγμα της κοντόφθαλμης ελληνοκυπριακής προσέγγισης».

«Συνεχίζουν να δρουν σαν το νησί να τους ανήκει αποκλειστικά. Αγνοούν τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά τους, καθώς και τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές , σημειώνει πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία».

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top