ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» – Ενδιαφέροντα στατιστικά από την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» – Ενδιαφέροντα στατιστικά από την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ

Η έκτη αγωνιστική μέρα στο Παγκοσμίο Κύπελλο έφερε ουσιαστικά και το τέλος της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων των παιχνιδιών στα γήπεδα της Ρωσίας…

Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας είναι γεγονός ότι πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό, ενώ από αυτήν δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις και συγκεκριμένα αυτή με την ισοπαλία της Ισλανδίας με την Αργεντινή αλλά και της νίκης του Μεξικού με την Γερμανία.

Στα γήπεδα της Ρωσίας καταγράφηκαν αρκετά και αξιοσημείωτα στατιστικά με το κυριότερο να αυτό ότι και στα 16 παιχνίδια σημειώθηκε έστω και ένα τέρμα, ενώ και οι ισοπαλίες που είχαμε σε κάποια από τα ματς των ομίλων είδαμε και πάλι την μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό.

Τα γκολ: Συνολικά οι ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την ευκαιρία να δουν την μπάλα να μπαίνει 38 φορές στο πλεκτό σε συνολικά 16 αγώνες.

Περισσότερα γκολ: Τα περισσότερα γκολ σε αυτή την πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν στην μεγάλη αναμέτρηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καθώς οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 3-3.

Ισοπαλίες: Σε αυτά τα 16 παιχνίδια των οκτώ ομίλων είχαμε 3 ισοπαλίες οι οποίες μάλιστα οι δύο ήταν με το ίδιο σκορ 1-1.

Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη: Την μεγαλύτερη σε έκταση νίκης στην διοργάνωση σε αυτή την πρώτη αγωνιστική την σημείωσε η οικοδέσποινα Ρωσία. Η Εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ κατάφερε να υποτάξει την Σαουδική Αραβία με το βαρύ 5-0.

Κάρτες: Θα μπορούσαμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να το χαρακτηρίσουμε και ως το Παγκόσμιο Κύπελλο της κίτρινης κάρτας, αφού συνολικά είδαμε να βγαίνουν από το τσεπάκι των διαιτητών συνολικά 50 κίτρινες κάρτες.

Κόκκινες κάρτες: Όσο απίστευτο και αν ακούγεται την μοναδική κόκκινη κάρτα σε 16 παιχνίδια την είδαμε να βγαίνει στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης μεταξύ της Ιαπωνίας και της Κολομβίας. Συγκεκριμένα την δέχθηκε ο Σάντσεζ της Κολομβίας έπειτα από χέρι του στην περιοχή της Ιαπωνίας.

Περισσότερες κίτρινες: Τις περισσότερες κίτρινες σε παιχνίδι τις είδαμε να βγαίνουν την πέμπτη αγωνιστική ημέρα του Μουντιάλ και συγκεκριμένα στο Παναμάς – Βέλγιο αφού οι δύο ομάδες συνολικά δέχθηκαν 8 κίτρινες κάρτες.

Δεν δέχθηκαν κάρτα: Από τις 32 Εθνικές ομάδες που αγωνίζονται στο Μουντιάλ και στα γήπεδα της Ρωσίας τέσσερις ομάδες κατάφεραν να βγάλουν το παιχνίδι χωρίς να δεχθούν κίτρινη.

Συγκεκριμένα η Τυνησία και Ουρουγουάη στα παιχνίδια τους με την Αγγλία και την Αίγυπτο έβγαλαν τον αγώνα χωρίς κάποιος ποδοσφαιριστής να σημειωθεί στο μπλοκάκι του διαιτητή, ενώ και στο παιχνίδι της Ισλανδίας και της Αργεντινής δεν είδαμε τον ρεφ να τιμωρεί κάποιο ποδοσφαιριστή.

Οι ομίλοι και τα αποτελέσματα συνοπτικά της πρώτης αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0
Αίγυπτος – Ουρουγουάη 1-0

2ος όμιλος

Μαρόκο – Ιράν 0-1
Πορτογαλία – Ισπανία 3-3

3ος όμιλος

Γαλλία – Αυστραλία 2-1
Περού – Δανία 0-1

4ος όμιλος

Αργεντινή – Ισλανδία 1-1
Κροατία – Νιγηρία 2-0

5ος όμιλος

Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1
Βραζιλία – Ελβετία 1-1

6ος όμιλος

Γερμανία – Μεξικό 0-1
Σουηδία – Νότιος Κορέα 1-0

7ος όμιλος

Βέλγιο – Παναμάς 3-0
Τυνησία – Αγγλία 1-2

8ος όμιλος

Κολομβία – Ιαπωνία 1-2
Πολωνία – Σενεγάλη 1-2

Οι ομίλοι και οι βαθμολογίες τους:

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top