ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη θέση ο βρακάς για την 57η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού

Στη θέση ο βρακάς για την 57η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την 57η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού, με τον τεραστίων διαστάσεων παραδοσιακό βρακά να παίρνει τη Δευτέρα 06/08 τη θέση του, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της γιορτής, που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει αναβαθμίσει τη φετινή γιορτή, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος με μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιθεώρησε το πρωί τις εργασίες τοποθέτησης του βρακά, σημειώνοντας ότι η τελετή έναρξης θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

"Η Γιορτή του Κρασιού είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή με τεράστια παράδοση, είναι μια γιορτή στην οποία τιμάται ο Κύπριος αγρότης, ο Κύπριος οινοποιός, το κυπριακό κρασί", είπε και υπέδειξε ότι φέτος η γιορτή θα διεξαχθεί για 10 και όχι 11 μέρες.

Είναι, λοιπόν, συνέχισε, ένα δεκαήμερο χαράς, υψηλού επιπέδου ψυχαγωγίας, με πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις, όπου θα τιμηθεί η κυπριακή παράδοση, όχι μόνο στην οινοποιεία αλλά γενικότερα.

Ο κ.Νικολαϊδης κάλεσε όλους, ντόπιους και ξένους, να επισκεφθούν τη Γιορτή του Κρασιού και υπενθύμισε πως πέραν από διαδρομές λεωφορείων για τους τουρίστες από την τουριστική περιοχή Λεμεσού, λεωφορεία θα μεταφέρουν συμπατριώτες μας από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες, ανέφερε εξάλλου η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου,  είναι η διαμόρφωση του χώρου όπου βρίσκεται ο βρακάς, ώστε να φιλοξενεί όλες τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ περισσότερες θεατρικές παραστάσεις θα δοθούν στο κηποθέατρο "Μάριος Τόκας", που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του δημόσιου κήπου.

Αναβαθμισμένος θα είναι επίσης ο φωτισμός, ενώ φέτος παρουσιάζεται ένα νέο ποτήρι κρασιού και θα λειτουργεί καθημερινά παιδότοπος με διαδραστικά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται, πως από πέρσι η τιμή εισόδου έχει μειωθεί στα πέντε αντί έξι ευρώ, ενώ ο κάτοχος του εισιτηρίου θα δικαιούται έκπτωση 20% σε οποιονδήποτε εμφιαλωμένο κρασί δικής του επιλογής από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΚΕΟ και ΣΟΔΑΠ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Γιορτή του Κρασιού θα δοθούν σε διάσκεψη Τύπου που προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top