ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΣΥΔΥ: «Μακρά λίστα περιστατικών βίας από ασθενείς σε λειτουργούς υγείας»

ΠΑΣΥΔΥ: «Μακρά λίστα περιστατικών βίας από ασθενείς σε λειτουργούς υγείας»

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη σοβαρού και καταδικαστέου περιστατικού βίας εναντίον λειτουργών υγείας, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε πλήρωμα ασθενοφόρου από ασθενή, και ζητά άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, κατά το επεισόδιο ασθενοφόρο του σταθμού Ευρύχου καλέστηκε για να αντιμετωπίσει ασθενή με αναφερομένη απώλεια αισθήσεων στην περιοχή Καλοπαναγιώτη.

Το πλήρωμα κατά την άφιξη του στην σκηνή, προχώρησε σε άμεσες παρεμβάσεις με πρωτοβάθμια εκτίμηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στο ασθενοφόρο, όπου εξαγριωμένος ασθενής αφού συνήλθε από την υπνηλική κατάσταση που βρισκόταν, επιτέθηκε βίαια στη νοσηλεύτρια του ασθενοφόρου και στη συνέχεια στον διασώστη, τον οποίο έσπρωξε σε γκρεμό ύψους 4 μέτρων, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό των δύο συναδέλφων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με κατάγματα σπονδυλικής στήλης, κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες σωματικές κακώσεις. Εκτιμάται ότι, ιδιαίτερα ο διασώστης, θα χρειαστεί μακρά περίοδο νοσηλείας και ανάρρωσης.

«Το συμβάν αυτό προστίθεται στη μακρά λίστα περιστατικών εναντίον λειτουργών υγείας που σε ώρα καθήκοντος και στην προσπάθεια τους να περιθάλψουν «ασθενείς», οι τελευταίοι τους επιτίθενται τραυματίζοντάς τους», σημειώνει η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΑΣΥΔΥ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση του περιστατικού και το κράτος να στηρίξει με κάθε τρόπο τους δύο τραυματίες, προς τους οποίους εκφράζει τη συμπαράστασή της.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top