ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Διαφώνησε με την ποινή - «χάδι» στον Τιμολέοντα το Ανώτατο -Θα γεράσει στις Κεντρικές Φυλακές

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Διαφώνησε με την ποινή - «χάδι»  στον Τιμολέοντα το Ανώτατο -Θα γεράσει στις Κεντρικές Φυλακές

Από 10 σε 15 χρόνια, αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης του Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους, που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του 20χρονου, τότε, γιου του, Οδυσσέα Θεμιστοκλέους.

Θυμίζουμε ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου 2018, την επιβολή 10χρονης ποινής φυλάκισης στον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους κρίνοντάς τον ένοχο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Η οικογένεια του 20χρονου δολοφονηθέντα, έκρινε λανθασμένη την απόφαση του Κακουργιοδικείου και άσκησε έφεση με την Νομική Υπηρεσία, για την ποινή που επιβλήθηκε στον πατέρα του Οδυσσέα.

Το Ανώτατο στην απόφαση του, υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ο περί φυλακών νόμος και η μείωση της ποινής του κάθε κατηγορούμενου και ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποινή στον καταδικασθέντα, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 15 χρόνια.

Το χρονικό του φονικού

Θυμίζουμε πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο γιος του Αλέξανδρος Θεμιστοκλέους ήταν αυτός που πυροβολήσετέ τον γιο του μετά από τσακωμό που είχαν. Να σημειώσουμε πως ο Αλέξανδρος ήταν ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Αλέξανδρος είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως άκουσε το πατερά του να λέει στο αδελφού του, «Εννά με κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top