ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Σκύλος «φύλακας άγγελος» δίνει ελπίδα για κανονική ζωή σε 15χρονη- VIDEO

Σκύλος «φύλακας άγγελος» δίνει ελπίδα για κανονική ζωή σε 15χρονη- VIDEO

Βρήκε βοήθεια από εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς, μια 15χρονη η οποία λόγω σπάνιας ασθένειας, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε οποιαδήποτε έντονη μυρωδιά, αφού τις προκαλούν αλλεργικό σοκ, μέχρι του σημείου να κινδυνεύει η ζωή της.

Η Martina Baker έχει μια πολύ σπάνια διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο MCAS, γεγονός που την κάνει αλλεργική σε σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και απλών καθημερινών πραγμάτων, όπως το νερό, το αρώματα, τα προϊόντα καθαρισμού, ακόμη και τη θερμότητα.

Μόλις μια αναπνοή κοντά σε μαγειρικό ελαίο μπορεί να της προκαλέσει αλλεργικό σοκ που θα μπορούσε ακόμη και να θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το insideedition.com.

Έτσι λοιπόν, η έφηβη μετά από δωρεές που έλαβε, υιοθέτησε ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που λόγω της δυνατής όσφρησης που διαθέτει, μπορεί και ανιχνεύει μυρωδιές έγκαιρα, πριν τις αναπνεύσει η 15χρονη σε ποσότητες που θα της προκαλέσουν αλλεργία.

Τα συμπτώματα, όπως γράφει το δημοσίευμα, άρχισαν να εμφανίζονται στα 13 της, γεγονός που την ανάγκαζε να επισκέπτεται το νοσοκομείο 3 φορές την εβδομάδα.

Με τη χρήση αναπνευστικής μάσκας και τη συνοδεία του “φύλακα άγγελου” της, η 15χρονη μπορεί πλέον να επισκέπτεται ακόμη και υπεραγορές, αφού η μύτη του τετράποδου φίλου της, επαγρυπνεί για μυρωδιές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top