ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ζημιές 119 εκ. έκλεισε η Ελληνική το 2014

Με ζημιές 119 εκ. έκλεισε η Ελληνική το 2014

Με ζημιές €119 εκ. έκλεισε το 2014 η Ελληνική Τράπεζα, ενώ το τέταρτο τρίμηνο παρουσίασε καθαρή κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος, ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων ανήλθε το 2014 στο 13,5% και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 15%, στοιχεία που “καταδεικνύουν τη μεγάλη εμπιστοσύνη, της οποίας τυγχάνει η Τράπεζα από τους μετόχους και καταθέτες της”.

Τα λειτουργικά κέρδη της Τράπεζας πριν τις προβλέψεις ανήλθαν στα €158 εκ. καταγράφοντας αύξηση 22% σε σύγκριση με το 2013. Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν η εξέλιξη του τέταρτου τριμήνου του 2014, καθώς έκλεισε με καθαρό κέρδος.

Σε τροχιά σταθεροποίησης εισήλθαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 56,6% ενώ ο δείκτης κάλυψης μη εξυπηρετούμενων δανείων από προβλέψεις ανήλθε στο 47,5%. Το έτος έκλεισε με ζημιές €119 εκ.

Πρωταρχικοί στόχοι της Τράπεζας για το 2015 είναι η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

“Με την άνετη ρευστότητα που διαθέτει, η Ελληνική Τράπεζα προτίθεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, χρηματοδοτώντας με νέες πιστωτικές διευκολύνσεις υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top