ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΩΩΣΗ: Άνεργος πήρε 330.000 ευρώ από τη ΣΠΕ δηλώνοντας ότι δούλευε έναντι 2.000 ευρώ

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΩΩΣΗ: Άνεργος πήρε 330.000 ευρώ από τη ΣΠΕ δηλώνοντας ότι δούλευε έναντι 2.000 ευρώ

Κατηγορούνταν ότι συνωμότησαν κι απέσπασαν 330.000 ευρώ από τη ΣΠΕ Αγία Νάπας, ωστόσο αθωώθηκαν.

Ο λόγος για τον Αντώνη Καλλένο, από την Αγία Νάπα, πρώην γραμματέα της ΣΠΕ, Αδάμο Γ. Σιαντάνη, από το Λιοπέτρι, επιχειρηματία και Νέστορα Νέστορος, από τη Σωτήρα, άνεργο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αθώωσε και απάλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καθώς σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου η προσαχθείσα μαρτυρία δεν δικαιολογούσε ποινική καταδίκη τους.

Βάσει του κατηγορητηρίου ο Νέστορος, ο οποίος εμφανίστηκε ως πρωτοφειλέτης στο δάνειο, παρουσιάστηκε στη σχετική αίτηση ως αυτοεργοδοτούμενος οικοδόμος με μισθό δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Στην πραγματικότητα ήταν άνεργος χωρίς εισόδημα κατά τον επίδικο χρόνο, δηλαδή τον Απρίλιο του 2008.

Το κακουργιοδικείο, ωστόσο, έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας οι κατηγορίες. Εδώ να σημειωθεί ότι αντιμετώπισαν κατηγορίες συνωμοσίας για καταδολίευση, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, πρόκλησης εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ψευδούς δήλωσης και απόκρυψης στοιχείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top