ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι προσωπικές ιστορίες του πρωταθλητή Τσαπατάκη και του Λούη Πατσαλίδη συγκίνησαν και ενέπνευσαν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι προσωπικές ιστορίες του πρωταθλητή Τσαπατάκη και του Λούη Πατσαλίδη συγκίνησαν και ενέπνευσαν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπήρχε άνθρωπος που να άκουσε την ομιλία του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη το βράδυ του Σαββάτου (28/09) στην Πάφο και να μην εμπνεύστηκε απ΄ αυτήν…

Του Φάνη Μακρίδη

Το υποδήλωναν τα έντονα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Anabelle, αλλά και τα συναισθήματά τους που αντικατοπτρίζονταν στα πρόσωπά τους. Μας συγκλόνισεμας προβλημάτισε και εν τέλει μας ενέπνευσε!

Ο Αντώνης, ένας πρωταθλητής της κολύμβησης αλλά κυρίως της ζωής, σε ηλικία 18 χρονών έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. Όμως δεν λύγισε. Δεν παραιτήθηκε.

Η αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά του τον «έθρεψε». Του έδωσε την ώθηση να αντλήσει τη δύναμη που έκρυβε μέσα του και χρειαζόταν για να ξανακοιτάξει τη ζωή με αισιοδοξία, με αποτέλεσμα να αρχίσει πάλι να ονειρεύεται. Και τα όνειρά αυτά ‘διέλυσαν’ τους φόβους του (η ομιλία παρακίνησης είχε τίτλο «Ας φοβίσουμε τους φόβους μας με τα όνειρά μας»). Σήμερα αποτελεί μια γνωστή προσωπικότητα του ευρύτερου ελληνικού χώρου. Κι όχι μόνο. Είναι ένας εμπνευστής για όλους μας, ένας πολίτης που είναι σε θέση να βελτιώνει την κοινωνία μας. Άλλωστε, είχε «υποχρεώσει» τον προηγούμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποκαταστήσει άμεσα μια μεγάλη αδικία. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από ενέργειες του Αντώνη, είχε κάνει διευθετήσεις ώστε να γίνουν δεκτά πάλι στην Ελληνική Αστυνομία τα μέλη της δύναμης που είχαν τεθεί εκτός αυτής λόγω παραπληγίας (ο Τσαπατάκης είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό όταν ήταν δόκιμος αστυνομικός).

Αριστερά στη φωτογραφία, ο Γενικός Διευθυντής στην Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης & Προϊόντων της Ελληνικής Τράπεζας, Γιώργος Φεραίος. Δεξιά του ο Λεόντιος Τσέλεπος, στέλεχος του Round Table Cyprus 7

Κι αυτά τα μεγάλα νοήματα που αποδίδουμε στην πιο πάνω παράγραφο, ο Τσαπατάκης μας τα έστειλε με τον ιδεώδη τρόπο. «Ξεγυμνώνοντας» τον εαυτό του μπροστά στο κοινό μιας κατάμεστης αίθουσας. Εκεί όπου περιέγραψε τη ζωή του, την πορεία του μετά το μοιραίο ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του... Αυτός ήταν και ο λόγος που τα μηνύματά του ήταν ηχηρά. Δεν μιλούσε κάποιος που ήταν έξω από το «παιχνίδι».

Συντονιστής της μοναδικής κι αλησμόνητης βραδιάς που διοργάνωσε η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Annabelle Hotel και το Round Table Cyprus 7, ήταν ο Λούης Πατσαλίδης, καταφέρνοντας κι εκείνος να στείλει τα ανάλογα μηνύματα και να σιγοντάρει με επιτυχία τον Ελλαδίτη παραοπλυμπιονίκη στο άθλημα της κολύμβησης.

Αναφέρθηκε κι ο ίδιος στη ζωή του. Στα 13 συναπτά έτη εργασίας του έναν κλάδο που δεν τον ενέπνεε, αλλά και στα όνειρα του ενόσω βρισκόταν σ΄ αυτό το επαγγελματικό αδιέξοδο. Όπως εξήγησε, ήταν ακριβώς αυτά τα όνειρα που τον οδήγησαν να γίνει σήμερα ο γνωστός Λούης Πατσαλίδης. Ένας άνθρωπος, ο οποίος νοιώθει «γεμάτος» με αυτό που κάνει και μπαίνει τα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης, χαρίζοντάς μας στιγμές γέλιου, χαλάρωσης αλλά και προβληματισμού με την εύστοχη και συνάμα αιχμηρή σάτιρά του.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) Δημήτρης Λαμπριανίδης 

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Access City - Paphos, που στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρίες στην πόλη της Πάφου. Και να τονίσουμε πως τέτοιες εκδηλώσεις τις έχουμε απόλυτη ανάγκη. Πέραν από τα όσα μας προσφέρουν σε προσωπικό επίπεδο, μας κάνουν… πιο ανθρώπους. Μας θυμίζουν ότι πρέπει να προσφέρουμε αγάπη. Κάτι που κοντεύουμε να λησμονήσουμε στην κάποτε μικρή κι αγνή κοινωνία μας…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top