ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Τα ΗE έπρεπε να είναι πιο αυστηρά για τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Τα ΗE έπρεπε να είναι πιο αυστηρά για τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Τα Ηνωμένα Έθνη έπρεπε να είναι πιο αυστηρά και πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τα Βαρώσια.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τις ηγεσίες των ιδιωτικών πανεπιστημίων Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό και Frederick, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ,  χαιρέτισε «το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιβεβαιώνονται τα σχετικά ψηφίσματα για το ειδικό καθεστώς της Αμμοχώστου».

Ανέφερε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος του ΟΗΕ, έχει καταθέσει τις συντεταγμένες της δικής της ΑΟΖ στην αρμόδια αρχή του ΟΗΕ και έχει καλέσει την Τουρκία σε διαπραγμάτευση για να καθοριστεί αυτή η ΑΟΖ, πράγμα που η Τουρκία αρνείται να πράξει».

«Επομένως, δεν μπορούν, οι αρμόδιες αρχές και οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ να σιωπούν όταν βλέπουν μια ξεκάθαρη και προκλητική επεκτατικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top