ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Η Τουρκία έχει τεράστια νομική και ηθική υποχρέωση να συνεργαστεί για την εξέταση της τύχης των αγνοουμένων

Φωτίου: Η Τουρκία έχει τεράστια νομική και ηθική υποχρέωση να συνεργαστεί για την εξέταση της τύχης των αγνοουμένων

Στη βάση του Διεθνούς Δικαίου , η Τουρκία έχει τεράστια νομική και ηθική υποχρέωση να συνεργαστεί για την εξέταση της τύχης των αγνοουμένων.

 

Η Τουρκία έχει τεράστια νομική και ηθική υποχρέωση, στη βάση του διεθνούς δικαίου, να συνεργαστεί για την αποτελεσματική εξέταση της τύχης των αγνοουμένων και τον οριστικό τερματισμό της απαράδεκτης στάσης που επιδεικνύει, η οποία συνιστά πρόκληση απέναντι στην πολιτισμένη ανθρωπότητα, δήλωσε την Τρίτη 29/10 ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος ανέφερε πως θα πρέπει η κατοχική δύναμη, χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς, να επιτρέψει τις εκταφές σε όλα τα σημεία των λεγόμενων στρατιωτικών ζωνών.

Σε χαιρετισμό του, σε εκδήλωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Η Αγλαντζιά μας» με την ευκαιρία της Ημέρας Αγνοουμένων, ο κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα πρέπει, ιδιαίτερα, να επιτρέψει την πρόσβαση ερευνητών στα αρχεία του τουρκικού στρατού και επιπρόσθετα να δώσει και σαφείς απαντήσεις για το διπλό έγκλημα της μετακίνησης οστών από τους αρχικούς χώρους ταφής σε άλλους προκειμένου να αποκρυβούν οι τεράστιες ευθύνες.

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ η παρέλευση του χρόνου και ο περιορισμένος αριθμός μαρτύρων μαζί με την παράνομη οικοδομική ανάπτυξη, να αποτελέσουν λόγο για το κλείσιμο ουσιαστικά του θέματος των αγνοουμένων», είπε.
   
Όπως σημείωσε «η επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων, αποτελούσε και αποτελεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση ύψιστη προτεραιότητα», για να συμπληρώσει ότι «στο πλαίσιο αυτό πορευόμαστε ενωμένοι, πολιτεία και λαός, ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων μας».
 
Καταληκτικά, είπε ότι «έχουμε το βαρύ χρέος να συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση μιας λύσης του εθνικού μας θέματος, η οποία να θέτει τέρμα στην κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα μας διασφαλίζοντας τα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών μας», σημειώνοντας πως «έτσι θα δικαιώσουμε τη θυσία όλων εκείνων που αγωνίστηκαν ηρωικά για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής και όλων ,επίσης, εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας και αγριότητας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top