ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: Τα εθνικά κοινοβούλια έχουν ρόλο στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Συλλούρης: Τα εθνικά κοινοβούλια έχουν ρόλο στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τα εθνικά κοινοβούλια θα μπορούσαν να διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης και υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, μέσω κοινών πρωτοβουλιών, δράσεων και συνεργειών, καθώς και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κατά την έναρξη των εργασιών της Δεύτερης Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Συλλούρης εισηγήθηκε όπως κατά τη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Βιέννη συμπεριληφθεί το θέμα "Η συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της περιφερειακής συνεργασίας".  
 
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, η  επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης βασίζεται εν πολλοίς στην περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός αποτελεσματικού συστήματος πολυμερισμού, με ένα ισχυρό Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στον πυρήνα του.
 
Μιλώντας για την περιφερειακή συνεργασία και ορίζοντάς την ως μια σχέση χωρίς αποκλεισμούς, που βασίζεται στο κοινό όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και των σχέσεων καλής γειτονίας, των αρχών του διεθνούς δικαίου, του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας για την ευημερία των λαών της οικείας περιοχής, ο κ. Συλλούρης υποστήριξε ότι, στο πλαίσιο μιας τέτοιας θεσμοθετημένης συνεργασίας,
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την έναρξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου διαλόγου που έχει καταγραφεί ποτέ, με θέμα ‘’Το μέλλον που θέλουμε, τα Ηνωμένα Έθνη που χρειαζόμαστε: Επιβεβαιώνοντας τη συλλογική μας δέσμευση για πολυμερή προσέγγιση’’, η οποία και θα σηματοδοτήσει την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών το 2020.

Σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να αποτελέσει σημαντική συνιστώσα των εργασιών της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, ο κ. Συλλούρης υποστήριξε ότι μπορεί ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί και προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης της περιφερειακής συνεργασίας, μέσω της οποίας θεμελιώνεται η οικοδόμηση της ειρήνης και της ασφάλειας, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top