ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Startups4Peace KONE Elevator Pitch Battle

Startups4Peace KONE Elevator Pitch Battle

Το Grand Finale του Startups4Peace επιλέγει δύο νικητές για να πάνε στο Slush!


Το Startups4Peace ολοκληρώνει την έκτη χρονιά με το KONE Elevator Pitch Battle που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Chateau Status στη Λευκωσία.


Οι έξι φιναλίστ startup εταιρίες του Startups4Peace Accelerator, Consoc.io, Join the Tale, Livingo, Not Just Mugs, Parametricos και Pop! διαγωνίστηκαν παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες και μοντέλα σε πέντε λεπτά η κάθε μία. Η κριτική επιτροπή του Startups4Peace Pitch Battle αποτελούμενη από μέντορες, αποφοίτους και νικητές, τη Gunperi Sisman, τη Ναταλία Δημητρίου, τον Μιχάλη Τυρίμo, τον Γιώργο Βου, τον Hasan Civelek Engelkıran και την Σταυριάνα Κοφτέρος, υπέβαλε ερωτήσεις στις ομάδες και τις βαθμολόγησε.


Η Parametricos και η Livingo ήταν οι κορυφαίοι νικητές του Pitch Battle και έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Slush, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γεγονότα για startups, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 21-22 Νοεμβρίου, με τα έξοδα να καλύπτονται από το Startup4Peace.
"Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Φινλανδίας για ειρηνική διαμεσολάβηση και ως εκ τούτου υποστηρίζει τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού ζητήματος", δήλωσε ο A.E Πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο. "Οι τρεις βασικές ιδέες παραμένουν οι ίδιες: φέρνει μαζί ανθρώπους και επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες, παρέχει τεχνογνωσία και ενθάρρυνση για να επιτρέψουν την ανάπτυξη και αυξάνει το διάλογο και την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων", παρατήρησε.


Ο κ. Λεωνίδας Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου, κ. Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη, επεσήμανε ότι "πρωτοβουλίες όπως το Startups4Peace χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ. Μέσω μιας τέτοιας προσέγγισης οι Κύπριοι και από τις δύο κοινότητες έρχονται πιο κοντά και μαθαίνουν να συνεργάζονται για ένα κοινό στόχο, δημιουργώντας έτσι αλληλεξαρτήσεις και εδραιώνοντας το κοινό τους μέλλον.» «Με την ευκαιρία», συνέχισε, «θα ήθελα να επιβεβαιώσουμε ότι το Επιμελητήριο μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της δικοινοτικής συνεργασίας και να βοηθήσουν τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού με βιώσιμο και λειτουργικό τρόπο».

Ο κ. Emre Olgun, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου κ. Turgay Deniz, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο γενικός στόχος του Startups4Peace είναι πολύ σημαντικός». Συνέχισε δηλώνοντας ότι «η αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο πλευρών θα συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.»
Η πρωτοβουλία Startups4Peace συγχρηματοδοτείται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το πρόγραμμα «Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την NI-CO. Η πρωτοβουλία είναι σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και υλοποιείται από τo Startup Cyprus. Επιπλέον, πολλοί οργανισμοί από την Κύπρο και τη Φινλανδία υποστηρίζουν την πρωτοβουλία, όπως CyprusInno, Digital Tree Publishing, Goethe Institute, Invest Cyprus, Kemanes Print Shop, NewCo Helsinki, Startup Sauna, Creative Buzz, StudentLife και η KONE ELEVATOR που υποστηρίζει το Pitch Battle .

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top