ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΚΥΠΡΟΣ: Λήφθηκε απόφαση για μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΚΥΠΡΟΣ: Λήφθηκε απόφαση για μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Οριστική απόφαση για μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ύψους 10% ενέκρινε η ΡΑΕΚ. Αν και η πρόταση ήταν για να ισχύσει το μέτρο για τρεις μήνες, αυτό «κουτσουρεύτηκε» στους δύο, όπου θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΡΑΕΚ

1 Μείωση κατά 10% στην τελική τιμή ηλεκτρισμού, εξαιρουμένου του ΦΠΑ και του τέλους ΑΠΕ και ΕΞΕ, για συνολική περίοδο δύο (2) μηνών, με τον πιο κάτω τρόπο:

(α) Μείωση όλων των ρυθμιζόμενων διατιμήσεων ηλεκτρισμού που έχουν εγκριθεί με την Απόφαση Αρ. 05/2020 της ΡΑΕΚ, κατά 10%.

(β) Μείωση των συντελεστών ρήτρας καυσίμου για την προσαρμογή της διατίμησης χονδρικής (Δ-Χ) που έχουν εγκριθεί με την Απόφαση Αρ. 01/2020 της ΡΑΕΚ, κατά 10%.

Τα μειωμένα έσοδα που θα υποστεί η ΑΗΚ από την μείωση των ρυθμιζόμενων διατιμήσεων ηλεκτρισμού και των συντελεστών ρήτρας καυσίμου για την προσαρμογή της διατίμησης χονδρικής (Δ-Χ) δεν θα ανακτηθούν κατά την υπόλοιπη περίοδο της παρούσας Περιόδου Ρυθμιστικού Ελέγχου ούτε κατά την επόμενη Περίοδο Ρυθμιστικού Ελέγχου αλλά θα καλυφθούν από τα ταμειακά αποθέματα της ΑΗΚ.

Η έκπτωση που θα δοθεί να φαίνεται διακριτά στα τιμολόγια ηλεκτρισμού που εκδίδονται από τη Βασική Ρυθμιζόμενη Δραστηριότητα Προμήθειας της ΑΗΚ.

Η μείωση του 10% επί όλων των ρυθμιζόμενων διατιμήσεων ηλεκτρισμού και των συντελεστών ρήτρας καυσίμου για την προσαρμογή της διατίμησης χονδρικής (Δ-Χ) να εφαρμοστεί:

(α) για τους μηνιαίους καταναλωτές, από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται τέλος Μαρτίου 2020, και

(β) για τους διμηνιαίους καταναλωτές, από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται από την 1η Απριλίου 2020.

Η παρούσα Απόφαση θα επαναξιολογηθεί πριν από το τέλος των δύο μηνών εφαρμογής της, ανάλογα με τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top