ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη πρόκληση στο Καστελόριζο: Κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία- Καταδικάζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Απίστευτη πρόκληση στο Καστελόριζο: Κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία- Καταδικάζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Μπορεί, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, Ελλάδα και Τουρκία να συμφώνησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, φαίνεται όμως πως η επινοητικότητα των Τούρκων δεν έχει τέλος, αφού δεν χάνουν ευκαιρία να προκαλούν.

Το Σάββατο (26/09), πρωί – πρωί, έστειλαν ένα drone στο Καστελόριζο, που επί 10 λεπτά πετούσε πάνω από τη Μεγίστη και το υπόλοιπο νησί, παιανίζοντας εμβατήρια καθώς και τον τουρκικό εθνικό ύμνο

Μια ομάδα τούρκων εθνικιστών μηχανικών φέρεται να είναι υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Καστελόριζο, το πέταγμα δηλαδή του drone που ξύπνησε τους κατοίκους με τουρκικά εμβατήρια και εν συνεχεία έριξε κόκκινη μπογιά στην τεράστια ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, πάνω από το λιμάνι του νησιού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός Karar TV ο οποίος και έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το drone. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «πολιτική ομάδα τούρκων μηχανικών προέβη σε αυτή την ενέργεια, μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Την καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών» και πως αναμένεται από τις τουρκικές αρχές η άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top