ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 31/01

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 31/01

Οι διεργασίες και το παρασκήνιο ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η ανησυχία των πολιτών για την αύξηση της διαφθοράς και οι έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, καθώς και η μεγάλη αναμονή στην απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας για ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού κυριακάτικου Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με προϋποθέσεις επιτυχίας η νέα πενταμερής διάσκεψη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι εκτός ατζέντας είναι η λύση δύο κρατών, σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις, ακυρώνονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, περιορίζονται οι εξουσίες της κεντρικής Κυβέρνησης και ρυθμίζεται η πολιτική ισότητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται πολύ δυνατά ξεπουλήματα και ότι οι επιχειρήσεις επιστρέφουν δυναμικά από την καραντίνα. Αλλού αναφέρεται σε νέες αντιδράσεις και διαψεύσεις για τη λίστα Γιωρκάτζη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανησυχία για την αύξηση της διαφθοράς» αναφέρεται σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του «Πολίτη» με βάση την οποία το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα φαινόμενα διαφθοράς είναι περισσότερα τα τελευταία χρόνια, ενώ δείχνει ως πρώτο κόμμα σε ποσοστά τον ΔΗΣΥ.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι καλοκαίρι θα γίνει η τελική διάσκεψη, τύπου Κραν Μοντανά για το Κυπριακό. Αλλού γράφει για 38 παιδιά, θύματα απαγωγής, που δεν επέστρεψαν σπίτι τους.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ιδέες αγγλικής σκηνοθεσίας» γράφει ότι την πρωτοκαθεδρία των διπλωματικών χειρισμών ενόψει της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα συγκληθεί αρχές Μαρτίου, επιδιώκουν και πάλι οι Βρετανοί. Αλλού γράφει ότι ξεκινά σήμερα η εμπορική χρήση της τεχνολογίας του 5G από τη Cytamobile-Vodafone. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι σε νέα βάση τίθενται τα κέντρα αναψυχής μετά την COVID-19, με νομοσχέδιο που προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Επικίνδυνη η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι καταστροφική και επικίνδυνη χαρακτήρισε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, τονίζοντας την ανάγκη αυτή να απομακρυνθεί από την εξουσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πολιτισμός ασφυκτιά και αναφέρεται στην σχετική εκστρατεία των μελών της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ. Αλλού αναφέρεται σε μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία.
 
Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» υπό τον τίτλο «Ο μακρύς δρόμος για την υπηκοότητα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι χρόνια μετά την υποβολή αίτησης για υπηκοότητα άνθρωποι που πληρούν τα κριτήρια αναμένουν ακόμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Γερμανία ήδη παραγγέλλει εμβόλια κατά του κορωνοϊού για το 2022. Αλλού αναφέρεται σε «πολιτιστική έρημο» και γράφει ότι η πανδημία έδωσε νέο νόημα στον όρο «πεινασμένος καλλιτέχνης».
 
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε τροχιά φθοράς η Κυβέρνηση λόγω διαφθοράς» γράφει ότι κάθε άλλο από εύκολος κρίνεται ο δρόμος για την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, με όσα αποκαλύπτονται στην Ερευνητική Επιτροπή. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην «Κ», ο οποίος αναφέρει ότι όσοι μιλούν για δύο κράτη δεν έχουν ρωτήσει την ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ευθραυστότητα του τουρκικού μορατόριουμ, γράφοντας ότι ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών ολοκληρώθηκε και τα ελληνοτουρκικά εισέρχονται ξανά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Η εβδομαδιαία «Η Σημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Διάλυση της ΚΔ και αναβάθμιση σχέσεων με ΕΕ», γράφει στο κύριό της θέμα ότι διπλό στημένο παιχνίδι έχει τροχοδρομηθεί ενόψει της επικείμενης πενταμερούς διάσκεψης, στο οποίο εμπλέκονται η Τουρκία, η ΕΕ, ο ΟΗΕ και η Βρετανία με την ανοχή Αθηνών και Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται σε «χάος» με το πλάνο χαλάρωσης της πανδημίας. Σε άλλο θέμα προβάλλει δημοσκόπηση για τη σεξουαλική παρενόχληση με το 72% των πολιτών να θεωρεί ότι η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει σε όλους τους χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top