ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Οι ηλικίες για τις οποίες ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού Πέμπτη και Παρασκευή - 'Χτίζεται' το 'τοίχος' ανοσίας

Οι ηλικίες για τις οποίες ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού Πέμπτη και Παρασκευή - 'Χτίζεται' το 'τοίχος' ανοσίας

Ποσοστό 31,9% έχει εμβολιστεί με την 1η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ανοίγει αύριο η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 35 και 36 ετών, ενώ την Παρασκευή ανοίγει για τις ηλικίες 33-34 ετών.

 
Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο, στις 307,698 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 που χορηγήθηκαν μέχρι και χθες στην Κύπρο (35 δόσεις ανά 100 κατοίκους). Ποσοστό 31,9% (235,919 άτομα) εμβολιάστηκαν με την 1η δόση από τα αδειοδοτημένα εμβόλια, ενώ ποσοστό 9,9% (71,779 άτομα) ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα. Η εμβολιαστική κάλυψη στην Κύπρος συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, πλησιάζοντας τον στόχο για χορήγηση της 1ης δόσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σε πέραν του 60% των πολιτών που δύνανται να εμβολιαστούν.
 
Αυτή την περίοδο προτεραιότητα για εμβολιασμό έχουν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας των 30-39 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες μέρες ως εξής: Την Πέμπτη 6 Μαΐου από τις 0730 μέχρι τις 2000 για τις ηλικίες 35-36. Την Παρασκευή, 7 Μαΐου, η Πύλη θα ανοίξει από τις 0730 μέχρι τις 2000 για τις ηλικίες 33-34.
 
"Τα αποτελέσματα των εμβολιασμών έχουν αρχίσει να φαίνονται και στην Κύπρο, με δραματική μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ηλικιωμένων ατόμων", τονίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 84,8% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου, ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 70-79 ετών η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση φτάνει στο 80,5%. Αύξηση καταγράφεται και στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών, με το ποσοστό κάλυψης να φτάνει το 58,4%, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top