ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Νεοφύτου: Η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να φτάσει σε τομείς που οι Κυβερνήσεις αδυνατούν

Α.Νεοφύτου: Η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να φτάσει σε τομείς που οι Κυβερνήσεις αδυνατούν

Η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να φτάσει σε τομείς που οι Κυβερνήσεις αδυνατούν, λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

H Κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να λειτουργήσει σε τομείς όπου οι κυβερνήσεις πολλές φορές δεν μπορούν να φτάσουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στην τριμερή κοινοβουλευτική συνάντηση των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

"Η κοινή μας θέση με τους ομολόγους μου στα κοινοβούλια της Ελλάδα και του Ισραήλ, είναι ότι η σημασία και η προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας σχετίζεται τόσο με το γεγονός ότι τα κοινοβούλιά μας θα κληθούν να μεταφράσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων σε νομοθεσία, καθώς και – όπως είναι κοινά αποδεκτό- το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να λειτουργήσει σε τομείς όπου οι κυβερνήσεις δεν μπορούν μερικές φορές να φτάσουν ", είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η πρώτη αυτή εναρκτήρια συνεδρίαση θα επικεντρωθεί στη συζήτηση θεμάτων που ως επί το πλείστον σχετίζονται με τις πρακτικές πτυχές της νέας αυτής μορφής της τριμερούς συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει μια σταθερή βάση σε αυτές τις συναντήσεις, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Πρόσθεσε ότι ο μακρύς κατάλογος των πιθανών θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των μελλοντικών συναντήσεων περιλαμβάνουν την ασφάλεια και τις διάφορες πτυχές της, τη μετανάστευση, την ειρήνη, την οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο και τον τουρισμό, τη διακοινοβουλευτική συνεργασία αυτή καθαυτή και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό, όπως είπε, αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων αυτής της Τριμερούς Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας.

«Η δημιουργία της νέας αυτής μορφής της τριμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή μας και θα αποδειχθεί, όπως ελπίζω, ευεργετική όχι μόνο για τους λαούς που εκπροσωπούμε, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή . Είμαι βέβαιος ότι θα είναι η απόδειξη των πολλών πραγμάτων που μπορούν να επιτευχθούν όταν η δουλειά γίνεται από κοινού για την επίτευξη κοινών στόχων », είπε.

Πρόσθεσε ότι παράλληλα με τις στενότερες σχέσεις που έχουν σφυρηλατηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τριών κρατών, η ενθάρρυνση την κοινοβουλευτική συνεργασία προς την ίδια κατεύθυνση «δεν είναι μόνο επιθυμία και βούλησή μας, αλλά και καθήκον μας».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής επεσήμανε ότι η επέκταση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών στο κοινοβουλευτικό επίπεδο μπορεί να δώσει επιπλέον ώθηση στο έργο που έχει ήδη επιτελεστεί στους τομείς όπου έχει καθιερωθεί συνεργασία και ακόμα πιο πέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top