ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδέχτηκε χρήση και κατοχή κοκαΐνης ο Κυριακίδης – Το θανατηφόρο που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο

Παραδέχτηκε χρήση και κατοχή κοκαΐνης ο Κυριακίδης – Το θανατηφόρο που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση που συγκλόνισε το Παγκύπριο σχεδόν ένα χρόνο πριν όταν ο Ιωάννης Κυριακίδης, σκότωσε τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου από το Κολόσσι.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι λεπτομέρειες του τροχαίου και του Κυριακίδη που λόγω της προκλητικά αμελούς οδήγησής του αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού προκάλεσαν ανατριχίλα στο Παγκύπριο.

Το χρονικό και οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες

Ο 48χρονος Ιωάννης Κυριακίδης, πρώην οδηγός ταξί, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/10) ενώ οδηγούσε επί της παραλιακής οδού της Λεμεσού, προς το Μεσαιωνικό Κάστρο, στην περιοχή του Εναέριου, καρφώθηκε βίαια στο όχημα του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου, από το Κολόσσι, το οποίο ήταν σταματημένο σε κόκκινο.

Το θύμα έφερε ζώνη ασφαλείας και ήταν συνεπής με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο 48χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και με στερημένη την άδεια οδήγησης του, είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία στους αστυνομικούς και στην ιδιωτική κλινική όπου είχε αρχικά μεταφερθεί μετά το δυστύχημα και είχε επιτεθεί σε αστυνομικό και σε φρουρό ασφαλείας της κλινικής.

Παραδέχτηκε χρήση και κατοχή ναρκωτικών

Σύμφωνα με το τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυριακίδης στην δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού την Τετάρτη (12/10), παραδέχτηκε χρήση και κατοχή κοκαΐνης κάτι το οποίο είχε αρνηθεί σε προηγούμενη ακρόαση.

Η φυλάκιση του κατηγορούμενου πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένη καθώς ήδη έχει παραδεχθεί ενοχή στην κατηγορία πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης (άρθρο 210 Ποινικού Κώδικα).

Αυτό που δεν παραδέχεται είναι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κάτι που αν αποδεικτή τότε ο ίδιος θα κινδυνεύει με πολυετή κάθειρξη.

Ο Κυριακίδης δεν παραδέχεται επίσης ότι έτρεχε την ώρα του μοιραίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κατηγορούμενος φέρεται να έτρεχε με 150 χιλιόμετρα αντί για 50…    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top