ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έστειλαν λάθος οστά στους συγγενείς του αγνοούμενου - Απολογείται η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων

Έστειλαν λάθος οστά στους συγγενείς του αγνοούμενου - Απολογείται η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων

Έγινε λάθος σε ταυτοποίηση οστών αναφέρει η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων σε ανακοίνωσή της.



Η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για λάθος στην ταυτοποίηση οστών αγνοουμένου το 2009 από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Οπως αναφέρει, η ΔΕΑ έχει πρόσφατα ολοκληρώσει την ανάλυση σε σύνολο λειψάνων που είχαν εκταφεί το 2015 και ότι η ανάλυση του DNA των οστών αυτών, που διενεργήθηκε από το Bode Cellmark Forensics στην Maryland των ΗΠΑ, έδειξε ότι ανήκαν σε άτομο που είχε ήδη ταυτοποιηθεί και επιστραφεί στους συγγενείς το 2009.

Προστίθεται ότι το εύρημα οδήγησε στην εξέταση της υπόθεσης από τη ΔΕΑ με την υποστήριξη του Bode Cellmark Forensics για να επιβεβαιωθεί η ανάλυση του DNA που είχε διενεργηθεί από τον Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής το 2009.

Σημειώνεται ότι η επανεξέταση αυτή έδειξε ότι τα αποτελέσματα που δόθηκαν από το Ινστιτούτο το 2009 ήταν εσφαλμένα οδηγώντας σε λανθασμένη ταυτοποίηση των λειψάνων.

Προστίθεται ότι η ΔΕΑ έχει ενημερώσει την οικογένεια του εν λόγω αγνοουμένου σχετικά με αυτά τα ευρήματα και ότι τα μέλη της ΔΕΑ έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και προβαίνουν σε ενέργειες για επιστροφή των ορθώς ταυτοποιημένων λειψάνων.

Τέλος, η ΔΕΑ καθησυχάζει τις οικογένειες αγνοουμένων ότι είναι δεσμευμένη στη διασφάλιση των υψηλότερων επιστημονικών προτύπων σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και ότι σε αυτό το πλαίσιο, είναι σε εξέλιξη η αναθεώρηση άλλων σχετικών υποθέσεων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top