ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ: Οι παίκτες-«κλειδιά» του σούπερ ντέρμπι στο «άντρο» της «Κυρίας»

Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ: Οι παίκτες-«κλειδιά» του σούπερ ντέρμπι στο «άντρο» της «Κυρίας»

Το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο πλαίσιο της εμβόλιμης 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, είναι φέτος αλλιώτικο από τα προηγούμενα χρόνια, αφού η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδόσφαιρου παρουσιάζεται αναγεννημένη και ικανή για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Το λένε άλλωστε και οι αριθμοί, αφού μετά από 16 αγωνιστικές παραμένει αήττητη, έχοντας συγκεντρώσει 36 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ.

Δικαίως θεωρείται ανάμεσα στους υποψήφιους για την… εκθρόνιση του μόνιμου πρωταθλητή των τελευταίων ετών ΑΠΟΕΛ και αυτό από μόνο του αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου, όχι μόνο των δύο ομάδων για την «τιτανομαχία» της Τετάρτης (20/12, 19:00), λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και την έλευση του 2018.

Τόσο η Ανόρθωση όσο και ο ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσουν φυσικά μόνο τη νίκη για να γιορτάσουν με απόλυτη ηρεμία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και να… μην τους «κάτσει» βαριά η γαλοπούλα, αφού πάντα μία αποτυχία σε ντέρμπι, έχει αρνητικές επιδράσεις.

Και όταν μιλάμε για τις συγκεκριμένες ομάδες, ειδικά όταν διεκδικούν τον τίτλο, ακόμη και η ισοπαλία σε ένα τέτοιο αμφίρροπο ντέρμπι τριπλής παραλλαγής, μπορεί να θεωρηθεί ως αποτυχία…

Πριν από τη μεγάλη «μάχη» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», το ThemaSports.com ετοίμασε ένα ακόμα αφιέρωμα, στο οποίο μπορείτε διαβάσετε για τους παίκτες-«κλειδιά» της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας αναμένεται με την απόδοση τους να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα…

Καλή ανάγνωση:

Ντουγκλάο Φερέιρα (Ανόρθωση):

Ο 31χρονος (15/08/1986) Βραζιλιάνος στόπερ Ντουγκλάο Φερέιρα, θα έχει… διπλό ρόλο στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αφού θα πρέπει να καλύψει και το κενό του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω καρτών.

Οι δυο τους αποτελούν ένα από τα κορυφαία κεντρικά αμυντικά δίδυμα του φετινού πρωταθλήματος και θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που δεν θα αγωνιστούν μαζί στη φετινή περίοδο, όμως όποιος κι αν κληθεί να αντικαταστήσει τον Κροάτη, δίπλα στον «θηριώδη» Ντουγκλάο θα νιώθει ασφάλεια.

Η απόδοση του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της οπισθοφυλακής, απέναντι σε μία ομάδα με πολλή ποιότητα στην επίθεση. Αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια και ανίκητος στον αέρα, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που «ισοπέδωσε» τους αντιπάλους του σε κάθε προσωπική μονομαχία, λόγω της δύναμης που έχει αλλά και της πληθωρικής του παρουσίας.

Μπορεί επίσης να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανάπτυξης της ομάδας του και ο Ρόνι Λέβι περιμένει μία ακόμα ηγετική εμφάνιση από τον «βράχο» της άμυνας του σε ένα τέτοιο «απαιτητικό» παιχνίδι…

Ζοάο Βίκτορ (Ανόρθωση):

Ο 29χρονος (07/11/1988) Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας στο ενεργητικό του εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ έχει σκοράρει πέντε καθοριστικά γκολ στο πρωτάθλημα (κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Δόξα, Νέα Σαλαμίνα και Άρη, κάτι που δεν είχε ξανακάνει στο παρελθόν σε καμία ομάδα), δίνοντας στην ομάδα του 12 ολόκληρους βαθμούς!

Ο αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» παρουσιάζεται αναγεννημένος και αποτελεί έναν εκ των ηγετών της στη μεσαία γραμμή, με μεγάλη προσφορά στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι.

Η παρουσία του απέναντι στον ΑΠΟΕΛ θεωρείται κομβική για την εξέλιξη της αναμέτρησης και η επιρροή που έχει στο παιχνίδι της Ανόρθωσης, φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί βασικός και στις 16 προηγούμενες αγωνιστικές, έχοντας γίνει αλλαγή μόνο σε ένα παιχνίδι, αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν το ματς είχε κριθεί (σ.σ. πέρασε εκτός αγώνα στο 83΄ με το σκορ στο 4-1).

Είναι με απλά λόγια, παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα της Αμμοχώστου και από την απόδοση του θα κριθούν πολλά…

Γκάγια Ζαχίντ (ΑΠΟΕΛ):

Ο 23χρονος (08/09/1994) Νορβηγός μεσοεπιθετικός χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στον Αρχάγγελο, όμως πλέον, όχι μόνο βρήκε για τα καλά τα «πατήματα» του, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερος και αποτελεί βαρόμετρο για την αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ.

Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τρεξίματα, καλύπτει χώρους, δίνει πολλές μάχες σε κάθε παιχνίδι και βοηθά τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Έχει πετύχει μέχρι στιγμής πέντε γκολ σε τέσσερα ματς και στα τρία από αυτά, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή, είναι ο πιο δυνατός «κρίκος στη γαλαζοκίτρινη «αλυσίδα», με τον Γιώργο Δώνη να στηρίζει πολλά πάνω του για την εύρυθμη λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής…

Στάθης Αλωνεύτης (ΑΠΟΕΛ):

Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Σε τέτοια ντέρμπι όπου ο ΑΠΟΕΛ θέλει πάση θυσία το αποτέλεσμα, θεωρούμε ότι ο έμπειρος ακραίος επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων», αποτελεί το πιο δυνατό «χαρτί» στα «χέρια» του Γιώργου Δώνη.

Έχει «φάει» με το «κουτάλι» τέτοια παιχνίδια υψηλού βαθμού δυσκολίας και «κινδύνου» και στην καλή του μέρα, μπορεί να κάνει «παπάδες», ενώ παρότι βαδίζει στα 35, πολλές φορές τρέχει σαν έφηβος και σε κάποια παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, μας έκανε να… τρίβουμε τα μάτια μας με την απόδοση του.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός αναμένεται να ποντάρει στην εμπειρία και την προσωπικότητα του Αλωνεύτη, ο οποίος με την πληθωρική του παρουσία, μπορεί να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του και ειδικά αυτούς που θα πάρουν το… «βάπτισμα του πυρός» στην «καυτή» έδρα της «Κυρίας».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top