ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραπτή καταγγελία Γενικού Ελεγκτή – Εξετάζεται η υποκλοπή και η μετάδοση ιδιωτικής επικοινωνίας από εφημερίδα

Γραπτή καταγγελία Γενικού Ελεγκτή – Εξετάζεται η υποκλοπή και η μετάδοση ιδιωτικής επικοινωνίας από εφημερίδα

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, συγκεκριμένη εφημερίδα «δημοσιεύει σήμερα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας που είχαν ανταλλαχθεί με τον νομικό σύμβουλό του που είναι η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας».

Ο Γενικός Ελεγκτής αξιώνει έτσι την εξέταση του ενδεχομένου «της εκ μέρους της ή/και εκ μέρους των συντακτών της διάπραξης των ποινικών αδικημάτων που προβλέπουν ότι κάθε πρόσωπο, το οποίο εσκεμμένα αποκαλύπτει ή χρησιμοποιεί το περιεχόμενο οποιασδήποτε ιδιωτικής επικοινωνίας, γνωρίζοντας ότι η πληροφορία λήφθηκε από υποκλοπή, είναι ένοχο αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) χρόνια».

Μάλιστα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατηγορεί την εφημερίδα για αποθράσυνση «να απειλεί κρατικούς αξιωματούχους» για κάποια ιδιωτικά συμφέροντα. Υποστηρίζει δε ότι το «ως προς το περιεχόμενό του, το δημοσίευμα είναι ψευδές, άηθες και κακόβουλο».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αφορά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση παραπομπής κατάδικου από τις κεντρικές φυλακές στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ για ιατρική περίθαλψη. Η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απόφαση για μεταφορά του κατάδικου στο Μέλαθρο ήταν παράνομη και συνιστούσε πράξη που οδηγεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ολοκληρώνοντας, ο Γενικός Ελεγκτής εξέφρασε τη θέση ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία «ούτε εκβιάζεται ούτε και εκφοβίζεται και συνεπώς, θα συνεχίσει τη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος και άλλων που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν την εφημερία, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι ασκούντες δημόσια εξουσία καταχράστηκαν τη θέση τους προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top