ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δέκα πράγματα που μας έμειναν χαραγμένα μέσα στο 2017!

Δέκα πράγματα που μας έμειναν χαραγμένα μέσα στο 2017!

Ακόμη ένας χρόνος φεύγει (2017) και πολλά είδαν τα μάτια μας σε αγωνιστικό επίπεδο στο ποδόσφαιρό μας. Είχαμε διάφορες διακρίσεις, απογοητεύσεις, επιτυχίες και αποτυχίες.

Γράφει ο Γιώργος Λεωνίδου

Μέσα από το αφιέρωμα που διαβάζετε αυτή την στιγμή επιχειρήσαμε να βρούμε και να γράψουμε δέκα πράγματα που μας έμειναν χαραγμένα μέσα στο 2017, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά. Επιλέξαμε πέντε από την κάθε μια από τις δυο κατηγορίες και σας τα παραθέτουμε πιο κάτω. Σίγουρα δεν μπορούσαμε να τα χωρέσουμε όλα όμως θεωρούμε ότι τα βασικά τα συγκαταλέξαμε μέσα στο αφιέρωμα μας.

Μέσα σε 365 μέρες πολλά έγιναν και από όλα είχε ο μπαξές. Αποτυχίες προπονητών, ομίλοι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα, επιθετικά ξεσπάσματα και άλλα ενδιαφέροντα. Καλή ανάγνωση και ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να φέρει μόνο θετικά!

Πάμπος Χριστοδούλου… ο αναμορφωτής της Ομόνοιας;

Ως τέτοιος αντιμετωπίστηκε με την έλευσή του στο τριφύλλι ο Κύπριος κόουτς. Η πίεση ήταν μεγάλη, η Ομόνοια είχε ανάγκη από μια καλή χρονιά και ο ερχομός του Πάμπου Χριστοδούλου ξαφνικά γέμισε με ελπίδες και προσδοκίες τους απανταχού Ομονοιάτες. Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως τα περίμεναν, ίσως ούτε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός των πρασίνων δεν περίμενε τέτοιες εμφανίσεις από το συγκρότημα του κ. Χριστοδούλου και φυσιολογικά ήρθε η απομάκρυνσή του. Μια χρονιά που ξεκίνησε με φιλοδοξίες εκτυλίχθηκε σε εφιάλτη για την Ομόνοια, τα αμυντικά κενά πασιφανέστατα, το πρόβλημα στον άσο δυσεπίλυτο και σίγουρα ευθύνες για αυτό έχει και ο κύπριος τεχνικός. Δεν πήγαν λοιπόν τα πράγματα όπως θα τα ήθελε ο Πάμπος.

Επιθετικός οίστρος από τον Γάλλο!

Όταν ήρθε στην ΑΕΚ κανείς δεν γνώριζε τίποτα για αυτόν. Η μεταγραφή του Φλοριάν Τολεμές δεν ήταν από αυτές που λέμε…αεροδρομίου, όμως ήταν μια ακόμη ποιοτική προσθήκη αλά Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής τον έφερε στο νησί μας, έκανε ντεμπούτο με γκολ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στις 5/2/2017 και το πρώτο εξάμηνο παρουσίας του μπορεί να μην μάτωσε πολύ τα αντίπαλα δίχτυα όμως άρχισε να το κάνει ακατάπαυστα από την αρχή της φετινής χρονιάς. Το γαλλικό τανκ όπως τον αποκαλούν μετρά 15 γκολ σε 17 αγωνιστικές, είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και αναμφίβολα θεωρείται ότι πιο hot κυκλοφορεί σε επιθετικό στη Κύπρο. Ίσως και κανείς να μην περίμενε ποτέ τέτοιες επιδόσεις από τον Φλοριάν όμως ο Γάλλος ξελάσπωσε αρκετές φορές την ΑΕΚ (κυρίως στο φετινό πρωτάθλημα) και έδειξε αρκετές αρετές.

Κόκκινοι φακέλοι… μια μάστιγα που μας ταλάνισε πολύ!

Αυτό το θέμα δεν αξίζει καν προβολής όμως δεν μπορούμε να αμελήσουμε το γεγονός ότι κατά το 2017, κυρίως τους πρώτους πέντε μήνες που παιζόταν το πρωτάθλημα της χρονιάς 2016-2017 (το περσινό δηλαδή) είχαν αποσταλεί από την UEFA αρκετοί κόκκινοι φακέλοι για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε παιχνίδια δικά μας, του πρωταθλήματός μας. Δεν μας τιμά καθόλου αυτό, ήταν ένα φαινόμενο που πήρε μεγάλες διαστάσεις ελέω της συχνότητας που είχαμε με αποστολή κόκκινων φακέλων προς την Ομοσπονδία μας. Μελανό σημείο για το ποδόσφαιρό μας και ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε παρόμοια περιστατικά.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον ΑΠΟΕΛ!

Το ΑΠΟΕΛ μέσα στο 2017 έτυχε δυο Ευρωπαϊκών διακρίσεων. Πρώτη ήταν αυτή στις αρχές του 2017 όπου κατάφερε να προκριθεί στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείωντας την ομάδα που ακούει στο όνομα Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δεν είναι κάτι συχνό να βλέπουμε δική μας ομάδα να αποκλείει Ισπανική και μάλιστα του μεγέθους της Αθλέτικ! Προχωρώντας, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τρέχον αγωνιστική περίοδο αποτελεί ακόμη ένα παράσημο στην πορεία που διαγράφει ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία δέκα χρόνια στη Ευρώπη και είναι και πολύ θετικό για το νησί μας καθώς προβάλλεται προς τα έξω και γίνεται ακόμη πιο γνωστό το ποδόσφαιρό μας.

Αυτά τα ρημάδια τα επεισόδια πότε θα σταματήσουν;

 Ακόμη ένα θέμα που δεν χρίζει προβολής όμως τι να κάνουμε ρε παιδιά; Πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά και εμείς δικαίως τα συμπεριλαμβάνουμε στα αρνητικά και στις απογοητεύσεις του έτους. Δεν τιμά κανένα να γίνονται επεισόδια, δεν βλέπω τον λόγο και ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και ας παρθούν τα μέτρα που πρέπει. Να μην μείνουμε και πάλι στα λόγια. Από αυτά χορτάσαμε. Με αποκορύφωμα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στο ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ (αλήθεια ποιος ασχολήθηκε με το αγωνιστικό μέρος; Γιατί υπήρχε τέτοιο;) ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να αλλάξουμε πράγματα και καταστάσεις. Ευελπιστούμε ότι η έλευση του 2018 θα φέρει αλλαγή πάνω σε αυτό το τομέα.

Κεφάλαιο Σοφρώνης Αυγουστή!

Ο Κύπριος κόουτς ανάλαβε τον Απόλλωνα προς τα τέλη του 2016 και έκλεισε πρόσφατα ένα χρόνο στο πάγκο της ομάδας. Μετά την απομάκρυνση του Πέδρο Εμάνουελ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αγκολέζο τεχνικό και πραγματικά κανείς μα κανείς δεν περίμενε πως ο Αυγουστή θα διαγράψει τέτοια πορεία με τους γαλάζιους της Λεμεσού. Μετέδωσε το πνεύμα του νικητή στην ομάδα, αρνείται να χάσει και παρουσιάζει ένα σύνολο που αποδίδει ελκυστικό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Χαίρεσαι να βλέπεις τον Απόλλωνα με τον Σοφρώνη στο τιμόνι. Παίχτες-μαχητές, ο κάθε ένας ξέρει το ρόλο του και όλα δένουν ιδανικά σε αυτή την ομάδα. Ο κ. Αυγουστή έφερε την ολική ανατροπή στον Απόλλωνα και δικαίως ήταν η θετική προπονητική έκπληξη του 2017. Αποκορύφωμα η κατάκτηση του περσινού κυπέλλου και η φετινή είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Ο κόσμος δεν πάει γήπεδο πλέον και απομακρύνθηκε από το ποδόσφαιρο

Είναι θλιβερό και το βιώσαμε πολύ έντονα κατά το 2017. Ο κόσμος πλέον δεν πηγαίνει στο γήπεδο, η προσέλευση μειώθηκε πάρα πολύ και αρκετός κόσμος έχασε την αγάπη του για την στρογγυλή θεά και δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Οι λόγοι για την απουσία των ποδοσφαιρόφιλων από τις κερκίδες είναι πολλοί (πχ Οικονομικοί αλλά και άλλοι) όμως γήπεδο χωρίς αρκετό κόσμο ίσον με εκκλησία. Ελπίζουμε με την έλευση του 2018 να βλέπουμε περισσότερους οπαδούς στις κερκίδες παρά στους καναπέδες ή τα καφέ και να κερδίσει το ποδόσφαιρό μας την αξιοπιστία του.

Η αγωνιστική «ανάσταση» της Ανόρθωσης (Λέβι-Παντελή)

Η ομάδα της Ανόρθωσης κατά την περσινή χρονιά δεν κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο μιας και δεν βγήκε Ευρώπη, τερμάτισε έκτη και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου από τον Απόλλωνα. Η έλευση Ρόνι Λέβι όμως αλλά και η επιστροφή του Αντρέα Παντελή στο προεδρικό θώκο του συλλόγου, ήταν δυο προσθήκες οι οποίες ανέβασαν κατά πολύ την Ανόρθωση. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Αμμοχώστου φάνηκε περισσότερο κατά την υφιστάμενη αγωνιστική σεζόν όπου μετά το πέρας 17 αγωνιστικών βρίσκεται στην 2η θέση (ματς περισσότερα από Απόλλων και ΑΠΟΕΛ) και οι χτίστηκε μια ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Σαφώς καλύτερη η φετινή Ανόρθωση και αυτό πιστώνεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στο δίπολο Λέβι-Παντελή.

Γιατί ρε Άρη μου;

Σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε πως η φετινή χρονιά θα έβρισκε τόσο χαμηλά σε απόδοση την ομάδα του Άρη Λεμεσού. Η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν πείθει με τις φετινές τις εμφανίσεις, η βαθμολογική συγκομοιδή δεν είναι η αναμενόμενη μετά το πέρας των 17 αγωνιστικών (13η θέση με δέκα πόντους) και αν η ομάδα δεν ανεβάσει στροφές κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλει κανένας εκεί στον Άρη να το σκέφτεται όμως η αλήθεια είναι πως η ομάδα απογοητεύει με τις εμφανίσεις της την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018. Άλλαξε και προπονητή κατά την διάρκεια της χρονιάς, έχει σκοράρει μόνο δέκα γκολ και έχει δεχθεί 25. Πολλά πρέπει να αλλάξουν, καθρέφτης το γήπεδο.

Οι νεοφώτιστες είναι…ωραίες!

Μπορεί στη φωτογραφία πιο πάνω να απεικονίζεται μάχη σε αγώνα μεταξύ της Αλκής και της Πάφου όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εμείς βγάζουμε το καπέλο και στις δυο αυτές ομάδες αλλά και στον Ολυμπιακό του εμπάργκο. Και οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματός μας. Κανείς δεν περίμενε πως η Αλκή, η Πάφος και ο Ολυμπιακός θα κάνουν την πορεία που έκαναν μέχρι στιγμής. Ειδικά ο Ολυμπιακός που έχει και το εμπάργκο και δεν έκανε μεταγραφές το προηγούμενο καλοκαίρι τα πάει περίφημα και στέκεται επάξια μέσα στο γήπεδο. Απέδωσαν άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημά μας οι τρεις αυτές ομάδες και μπράβο στους συντελεστές της επιτυχίας. Φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν πάντως!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top