ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καταδικάστηκαν πανεπιστημιακοί επειδή έκαναν λόγο για "σφαγή Κούρδων αμάχων"

Τουρκία: Καταδικάστηκαν πανεπιστημιακοί επειδή έκαναν λόγο για "σφαγή Κούρδων αμάχων"

Σε ποινή κάθειρξης ενός έτους και τριών μηνών, με αναστολή, καταδίκασε σήμερα τουρκικό δικαστήριο τρεις πανεπιστημιακούς, επειδή το 2016 είχαν υπογράψει κείμενο-έκκληση να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για καθηγητές που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και οι οποίοι καταδικάστηκαν με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Στο επίμαχο κείμενο, με τίτλο «Δεν θα συμμετάσχουμε σ' αυτό το έγκλημα» γινόταν λόγος για «σφαγή αμάχων» από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πρόκειται για τις πρώτες καταδίκες για την υπόθεση αυτή που είχε προκαλέσει την οργή πολλών οργανώσεων για την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Περισσότεροι από 1.100 Τούρκοι και αλλοδαποί διανοούμενοι, όπως ο Αμερικανός καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι είχαν υπογράψει το επίμαχο κείμενο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top