ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον Υπουργό κατάργηση της αργίας για την ονομαστική του εορτή» - VIDEO

«Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον Υπουργό κατάργηση της αργίας για την ονομαστική του εορτή» - VIDEO

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ενάντια στον Ρατσισμό, για κατάργηση της σχολικής αργίας για την ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου, αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να καταργηθεί. 

Συγκριμένα, όπως ανάφερε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Θεολόγων, Χριστάκης Ευσταθίου, σε συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο με σκοπό να συζητήσουν τις δηλώσεις του σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, ο  προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, τους αποκάλυψε ότι το ζήτησε ο ίδιος να καταργηθεί από σχολική αργία η ονομαστική του εορτή.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να είναι αρκετά ενοχλημένος με τους εκπαιδευτικούς, με τα πυρά που έστρεψαν εναντίον του.

Ο κ. Ευσταθίου, που φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Αντρέα Κιμίτρη στον Alpha Κύπρου, είπε ότι σαν σύνδεσμος των Θεολόγων, εξέφρασαν την λύπη τους για όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τους εκπαιδευτικούς, ανάφερε ότι νιώθουν απαξιωμένοι και ακυρωμένοι.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των Θεολόγων και του Αρχιεπίσκοπου, ο κ. Ευσταθίου είπε πως, από την στιγμή που υπάρχει τέτοιο χάσμα στις απόψεις, δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο δεν κλείνουν τις πόρτες.

Δείτε πιο κάτω το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Ευσταθίου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top