ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αθώωση των δέκα στην υπόθεση της ΣΠΕ Στροβόλου στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αθώωση των δέκα στην υπόθεση της ΣΠΕ Στροβόλου στο επίκεντρο

Η συνεχόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας, η αθώωση των δέκα κατηγορουμένων (επτά φυσικά και τρία νομικά πρόσωπα) στην υπόθεση της ΣΠΕ Στροβόλου, η τροπολογία από κόμματα της αντιπολίτευσης για τερματισμό της εργοδότησης συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών, Υφυπουργών και της Προέδρου της Βουλής μετά το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης και της Βουλής, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες της Παρασκευής προβάλλουν επίσης την αβεβαιότητα στα κέντρα αναψυχής συνεπεία των νέων μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας, τη συγκρατημένη αισιοδοξία του Υφυπουργού Τουρισμού για τη νέα τουριστική σεζόν υπό τη σκιά της παραλλαγής Όμικρον, τις τοποθετήσεις της νέας ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους και το θέμα της μετανάστευσης υπό τη σκιά των επικρίσεων για την κατάσταση του κέντρου φιλοξενίας «Πουρνάρα»

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μίνι κραχ στην τουρκική οικονομία» γράφει ότι μίνι κραχ σημειώθηκε χθες στην τουρκική οικονομία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, με την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος με το δολάριο να ξεπερνά για πρώτη φορά το επίπεδο ρεκόρ των 15 λιρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέσα σε λίγες ώρες χθες κατατέθηκαν 120 αιτήσεις Τ/κ κατόχων πανεπιστημιακών πτυχίων για επαγγελματική αποκατάσταση στις ελεύθερες περιοχές λόγω της μεγάλης υποτίμησης της τουρκικής λίρας. Αλλού αναφέρεται στην αθώωση των δέκα κατηγορούμενων σε σχέση με δάνεια στην ΣΠΕ Στροβόλου.

Ο «Πολίτης», κάτω από τον τίτλο «Ήταν όλοι τους αθώοι…και με δικαστική βούλα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με μακροσκελή απόφασή του αποδίδει με γλαφυρό τρόπο την άκρατη ασυδοσία που επικρατούσε στη ΣΠΕ Στροβόλου, ωστόσο αθώωσε τα επτά φυσικά πρόσωπα και τρία νομικά πρόσωπα και στις 48 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο φέρνουν αναταράξεις στις σχέσεις του Υπουργείου Υγείας και επιδημιολόγων. Αλλού γράφει ότι άλλα λέει ο Γενικός Εισαγγελέας και άλλα πράττουν στη Βουλή για το επίδομα που συμπληρώνει τη μισθοδοσία του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Η Βουλή απολύει προεδρικούς» και αναφέρεται στο παρασκήνιο στη Βουλή, σε σχέση με τροπολογία που κατέθεσαν επί του προϋπολογισμού ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και Οικολόγοι, με την οποία τερματίζεται η εργοδότηση των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών, Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής και οι οποίοι μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, με το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον κυκλώνα «Καρμέλ» ο οποίος θα επηρεάσει την Κύπρο το Σαββατοκύριακο. Αλλού αναφέρεται στην αθώωση των δέκα κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΣΠΕ Στροβόλου, που αφορούσε επτά δάνεια ύψους 4 εκατομμυρίων λιρών.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Αβεβαιότητα και πάλι για πολλές επιχειρήσεις έφεραν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης», αναφέρεται στην μειωμένη επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής μετά τα νέα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας, με την πρώτη μέρα των νέων μέτρων να καταγράφει μείωση της επισκεψιμότητας κατά 25%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αθώωση των δέκα κατηγορουμένων που αντιμετώπιζαν σε σχέση με την σύναψη επτά δανείων από τη ΣΠΕ Στροβόλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 95 τροπολογίες που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επί του προϋπολογισμού για έλεγχο των «καταχρήσεων και σπαταλών».

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τουρισμός: Δεν υπάρχει κουμπί επανεκκίνησης» γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν το 2022 υπό σκιά της παραλλαγής του «Όμικρον». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνεργασία της ΣΕΚ και της τ/κ Turk-Sen για να επιτρέψουν περίπου 8.000 Τ/κ να αναζητήσουν δουλειά στις ελεύθερες περιοχές λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, που χρησιμοποιείται ως το «νόμισμα» στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στην αναχώρηση των πρώτων 12 μεταναστών, τη φιλοξενία των οποίων θα αναλάβει το Βατικανό.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μηνύματα αντίστασης και αγώνα» προβάλλει στο κύριο της θέμα την πρώτη συνέντευξη της Σωτηρούλας Χαραλάμπους μετά την εκλογή της στη θέσης της Γενικής Γραμματέα της ΠΕΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «βρικολακιάζει ο φασισμός με την ανοχή της κυβέρνησης». Αλλού αναφέρεται στις αυξήσεις των τιμών και την ακρίβεια στην αγορά η οποία «γονατίζει τα νοικοκυριά».

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό ποντίκι» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Φταίει το ‘Πουρνάρα’ και όχι η Τουρκία» κάνει λόγω για αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, λόγω σκοπιμοτήτων και αγκυλώσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα στοιχεία που κατάθεσε για το μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον των ηγετών της ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στην μετάλλαξη Όμικρον και στις ανησυχίες για αυτήν αλλά και στη συνεχή προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας με όπλο τα εμβόλια.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top