ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017

Αρχίζει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017

Αρχίζει την Δευτέρα (5/12) το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα προηγηθεί στις 8.00 σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για να αποφασιστεί κατά πόσον η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 το πρωί της Τετάρτης.

Η σημερινή συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με συνοπτική αναφορά στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων. Από 40 λεπτά θα έχουν οι αρχηγοί του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και 30 λεπτά οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων ξεκινώντας από το μικρότερο, με τη διάρκεια της συνεδρίας να υπολογίζεται σε 4 ώρες και 40 λεπτά.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία, με τις ομιλίες 16 βουλευτών, και από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, με τις ομιλίες 20 βουλευτών.

Αρχικά είχε αποφασιστεί η συζήτηση του προϋπολογισμού να επαναρχίσει την Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με 12 ομιλητές, και να ακολουθήσει η ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Ο χρόνος των ομιλιών που παραχωρείται είναι 15 λεπτά για κάθε βουλευτή, ενώ η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στις δικές της ρυθμίσεις για την κατανομή του χρόνου που της αναλογεί.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι ο πρώτος που καταρτίζεται μετά την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο αλλά ο τέταρτος στη σειρά που θα είναι ουσιαστικά ισοσκελισμένος.

Προβλέπονται δημόσια έσοδα ελαφρώς πιο κάτω από τα €7 δις και συνολικές δαπάνες ελαφρώς πιο πάνω από τα €7 δις. Προβλέπεται αύξηση των εσόδων, κατά 1.8%.

Οι πρωτογενείς δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης, εξαιρουμένων δηλαδή των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανέρχονται στα €6.15 δις και είναι αυξημένες κατά 1.6%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top