ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πώς μπορεί να πείσει ο Παπασταύρου όταν παίζει κρυφτούλι;

Πώς μπορεί να πείσει ο Παπασταύρου όταν παίζει κρυφτούλι;

Ο άγνωστος Παπασταύρου, ο μυστικοπαθής Κατσουρίδης και η Θύρα 9 – Ομόνοια ώρα μηδέν!

Και πως να σηκώσει κεφάλι ο Ομονοιάτης;

Του Ανδρέα Χρίστου

Ποιον να πιστέψει και ποιον να ακολουθήσει; Η μάλλον, ποιος μπορεί να του εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πώς θα βγει η ομάδα του από τον αγωνιστικό και όχι μόνο πάτο.

Έγινε συνήθεια η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, έγινε μακρινό παρελθόν η νίκη! Πού ξανακούστηκε για μια ομάδα όπως η Ομόνοια. Και όμως αυτό δεν είναι το φλέγον θέμα. Ούτε καν απασχολεί τον Ομονοιάτη αυτή την στιγμή.

Ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος και αδύναμος να πάρει θέση. Το καυτό θέμα των ημερών είναι οι διεργασίες ενόψει της εκλογικής συνέλευσης. Και τι δεν άκουσαν τα ταλαιπωρημένα αυτιά του Ομονοιάτη.

Αρχικά ήταν η επιλογή Κατσουρίδη, ο οποίος από την αρχή έψαχνε τρόπους και κυρίως χρήμα για να συνθέσει ένα δυνατό συνδυασμό. Ακούστηκε και το όνομα του Γιώτη Δημητρίου και των επιχειρηματιών με τον Νίκο Νικολάου από Λεμεσό, όμως κάπου το πράγμα κόλλαγε.

Στη συνέχεια ήρθε από το πουθενά η πρόταση του επενδυτή από την Αμερική Σταύρου Παπασταύρου. Ο ‘θείος από την Αμερική θα μας σώσει’, ‘ήρθε ο Αμερικάνος και θα βάλει ζεστό χρήμα’, ήταν μερικές από τις ατάκες στα Ομονοιάτικα στέκια.

Δείτε επίσης: Η πρώτη παρουσίαση της πρότασης Παπασταύρου από τον φακό του {TS}: Τα κύρια σημεία, οι ανησυχίες και η Θύρα 9 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΣ)

Διεργασίες επί διεργασιών και εν τέλει ο ‘Αμερικάνος’

Είναι για να τρελαίνεσαι όμως η κατάσταση. Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων από την ομάδα μελών της Ομόνοιας, Νικόλα Γεωργιάδη, Μίνω Χαραλάμπους και τον δικηγόρο Λάμπρο Πιερή και στη συνέχεια όπως έγινε γνωστό και τον Λώρη Κυριάκου.

Η Ομόνοια δεν χρειάζεται μόνο επενδυτή αλλά και έναν ηγέτη

Η συμφωνία έκλεισε την ημέρα που αποχωρούσε ο κ. Παπασταύρου. Αυτό βγήκε προς τα έξω και άρχισαν αμέσως οι διεργασίες για δημιουργία συνδυασμού. Αυτό που προβληματίζει τον γράφοντα είναι πως ένας άνθρωπος όπως ο κ. Παπασταύρου, που θέλει να βάλει τα λεφτά του σε έναν οργανισμό που μπορεί να μην είναι στα καλύτερα του όμως έχει τόσους χιλιάδες ακόλουθους, δεν βγήκε ούτε και μια φορά να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ένας ηγέτης πάντα πρέπει να βγαίνει μπροστά. Πρέπει να εμπνεύσει και τους συνεργάτες του αλλά και την πλατιά μάζα του κόσμου. Πώς θα το κάνει αυτό όταν η μοναδική επαφή που είχε μαζί τους ήταν μερικές φωτογραφίες από το Τσίρειο;

Δείτε επίσης:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αναφορές και ανησυχίες για νομικά μέτρα κατά Παπασταύρου στις ΗΠΑ – ΕΓΓΡΑΦΑ

«Δεν έχει σχέση ο Παπασταύρου της Ομόνοιας με την Φλόριντα, διαμένει στην Νέα Υόρκη» – ΔΗΛΩΣΗ

Και μια συμφωνία που έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά την στιγμή που έγινε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση για ενημέρωση του κόσμου στο θέατρο Λατσιών, ο γράφων παρευρέθηκε εκεί και έμεινε με πολλές απορίες. Όπως και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους.

Παρουσιάστηκε ένα περίγραμμα της συμφωνίας, λέχθηκε στην αίθουσα της παρουσίασης.

Και όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων δεν ξεκαθάρισαν τα πράγματα αλλά προέκυψαν κι άλλα ερωτηματικά.

Πώς θα πειστεί ο κόσμος;

Πώς μπορούν να πείσουν τον κόσμο ότι η πρόταση τους θα βγάλει την ομάδα όταν δεν είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το πλήρες πλάνο τους. Δεν λέω ότι δεν θα τα καταφέρουν αλλά πρέπει και τα μέλη να ξέρουν για τι πράγμα θα ψηφίσουν στις εκλογές της 2ας Μαΐου.

Πώς μπορούμε εμείς τώρα να εμπιστευτούμε τον κ. Σταύρο Παπασταύρου όταν δεν τον έχουμε ξαναδεί πρόσωπο με πρόσωπο; Όταν με την πλατιά μάζα του κόσμου δεν έχει μιλήσει, δεν έχει επικοινωνήσει και μοιραία δεν έχει εμπνεύσει.

Θύρα 9 – Κατσουρίδης και στη μέση ο Παπασταύρου

Και ερχόμαστε και στην κίνηση της Θύρας 9 να αντιδράσει κάπως καθυστερημένα. Ξέρω ότι διαβάζοντας κάποιος τα πιο πάνω θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο γράφων παίζει το παιχνίδι αυτών που δεν θέλουν την πρόταση Παπασταύρου. Καμία σχέση. Απλά έχουμε κι εμείς απορίες όπως ο υπόλοιπος κόσμος.

Είδαμε λοιπόν την Θύρα 9 να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των εκλογών ζητώντας αναβολή της εκλογικής συνέλευσης. Όπως και ο Νίκος Κατσουρίδης. Κάτι που έγινε και πλέον έχουν μέχρι τις 24 Απριλίου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Δεν ξέρουμε αν θα προκύψει κάποια κοινή πρόταση μεταξύ Θύρας 9 και Κατσουρίδη, καθώς συμφωνούν σε αρκετά σημεία, όμως αναμένονται οι κινήσεις τους.

Αυτό όμως που δεν κολλά είναι γιατί περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνουν αυτές τις κινήσεις. Ναι μας είπαν οι άνθρωποι της Θύρας 9 ότι ήθελαν να δώσουν χρόνο στην ομάδα Παπασταύρου να παρουσιάσει ένα πλάνο και να δουν αν συμφωνούν.

Τώρα όμως που φαίνεται να μην τους πείθει δεν υπάρχει και ο απαιτούμενος χρόνος για να κινηθούν. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, ίσως και να έχουν έτοιμο το πλάνο τους. Και μακάρι για όλους στην Ομόνοια να γίνουν οι εκλογές και μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια να δουν άκρη στο φως του τούνελ.

Ομόνοια είναι ο κόσμος της…

Αυτό που βλέπουμε όμως είναι πως υπάρχει το ενδιαφέρον, υπάρχει η θέληση όμως δεν υπάρχουν τα άτομα που θα βγουν μπροστά. Και όταν λέμε μπροστά δεν εννοούμε να παρουσιάσουν απλά ένα πλάνο, ή να κάνουν αντιπολίτευση και παρασκηνιακές διεργασίες.

Να βγουν μπροστά και να μιλήσουν στον κόσμο της Ομόνοιας με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Το ξέρω δεν είναι εύκολο. Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Όμως στα δύσκολα φαίνονται οι ηγέτες και στα δύσκολα ο κόσμος χρειάζεται κάπου να στηριχθεί.

Και ειδικά ο κόσμος της Ομόνοιας μετά τα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα εμπιστευθεί άτομα που δεν τα έχει δει ή άτομα που κινούνται στο παρασκήνιο και πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό ως μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και χωρίς εμπάθεια προς κανένα.

Να ξέρουν ποιον θα ψηφίσουν και τι θα ψηφίσουν…

Δώστε στον κόσμο της Ομόνοιας απλές λύσεις και προτάσεις. Δεν γίνεται να ονομάζεσαι ομάδα του λαού και να αφήνει τον λαό στο σκοτάδι. Ο λαός της Ομόνοιας, ο απλός ο κόσμος και όχι μόνο, πρέπει να μάθει επιτέλους τι γίνεται στην ομάδα του.

Και το κυριότερο αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν στην Εκλογική Συνέλευση της 2ας Μαΐου να ξέρουν τι και ποιον ψηφίζουν…

Να βρεθούν οι τρόποι να αγκαλιάσει την όποια προσπάθεια θα γίνει και όχι να μπει ξανά σε μια διαδικασία αμφισβήτησης και διχασμού.

Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της και ο κόσμος της πρέπει να ξέρει. Να ξέρει με ποιους έχει να κάνει, τι θα γίνει και πως θα γίνει! Ειδικοί δεν είμαστε, όμως όσο οι εκλογές πλησιάζουν και το τοπίο είναι θολό η αβεβαιότητα και η γκρίνια δεν πρόκειται να σταματήσουν…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top