ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Χάρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας ο δολοφονηθέντας Κούλλης Χατζησάββας

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Χάρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας ο δολοφονηθέντας Κούλλης Χατζησάββας

«Η μεταμόσχευση οργάνων είναι πλέον μια καθιερωμένη διεθνώς πρακτική και λαμβάνεται υπόψη το όφελος τόσο για τον ασθενή όσο και για την οικογένεια του και την κοινωνία»  αναφέρει ανακοίνωση του Υπ. Υγείας.

 

Αναφορά γίνεται στη δωρεά οργάνων από την οικογένεια του δολοφονηθέντα στην Αγία Νάπα Κυριάκου  Χατζησάββα, όπου μετά από ενέδρα και πολύ σοβαρό τραυματισμό ο άτυχος άντρας ήταν εγκεφαλικά νεκρός γεγονός που ώθησε τους οικείους στην μεγαλόψυχη αυτή πράξη από την οποία δόθηκε «ζωή» σε 4 συνάνθρωπούς μας.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται οι δύο νεφροί του άτυχου 47χρονου μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε δύο ασθενείς στην Κύπρο ενώ οι πνεύμονες και το ήπαρ στάλθηκαν στο εξωτερικό και έχουν ήδη μεταμοσχευθεί με επιτυχία, χαρίζοντας ζωή σε άλλους δύο ανθρώπους.

 

Υπενθυμίζεται ότι από έναν μεταθανάτιο δότη μπορούν να σωθούν έως και εννέα συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση.

 

Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο 52 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα και περιμένουν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή από μεταθανάτιο δότη και πιο συγκεκριμένα για μεταμόσχευση νεφρού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE