ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Άλωσε» την Πυλαία ο Θρύλος και έβαλε πλώρη για την πρωτιά!

«Άλωσε» την Πυλαία ο Θρύλος και έβαλε πλώρη για την πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι για την πέμπτη αγωνιστική της Volley league και βάζει πλώρη για την κατάληψη της πρώτης θέση της κανονικής περιόδου.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ που είχε αρκετούς παίκτες σε κακή μέρα ανάμεσα στους οποίους και ο Γκόμεζ, που αποτελεί το μεγάλο του επιθετικό όπλο. Οι Θεσσαλονικείς δεν πήραν παιχνίδι από το κέντρο ενώ εμφάνισαν και προβλήματα στην υποδοχή.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα με μόλις ένα χαμένο σετ. Οι Πειραιώτες πήραν παιχνίδι από όλους σχεδόν τους παίκτες τους έχοντας σε καλή μέρα και τον Πολωνό πασαδόρο Φαμπιάν Ντρζίζγκα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με τα καλά σερβίς του Σαφράνοβιτς προηγήθηκε με 3-0 μετά από μπλοκ του Τακουρίδη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα για να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενη με 8-5 μετά από επίθεση του Τακουρίδη.

Μετά την αναγκαστική διακοπή ο Βάλκιερς με άσο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τεσάρων πόντων (9-5) για τον ΠΑΟΚ.

Ο Πετρέας από την γραμμή του σερβίς δυσκόλεψε την υποδοχή των παικτών του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πλησίασει στον πόντο (9-8) με άσο του Έλληνα κεντρικού.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα 1-2 πόντων για αρκετή ώρα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσε 13-13 μετά από επίθεση του Αλεξίεφ.

Ένα χαμένο σερβίς του Οϊβάνεν και μια κακή επίθεση του Πετρέα έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προσπεράσει και πάλι με δύο πόντους (15-13) για το 16-14 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ με τον Σαφράνοβιτς.

Ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Πετρέα στο σερβίς και με Οϊβάνεν αλλά και χαμένη επίθεση του Γκόμεζ πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 17-16 με τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλεί τάιμ άουτ.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε προβάδισμα δύο πόντων (18-16) μετά από άουτ επίθεση του Σαφράνοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» με κόντρα μπάλα του Οϊβάνεν έφτασαν τη διαφορά στους τρεις πόντους (20-17) για να φτάσουν στο σετ μπολ (24-20) με τον Αλεξίεφ. Ο Βουλγαρός με μπλοκ άουτ έδωσε το πρώτο σετ στον Ολυμπιακό με 25-21.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι με 2-0 μετά από άσο του Βάλκιερς στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αμέσως σε 2-2 με τον Αλεξίεφ ενώ με τον ίδιο παίκτη προσπέρασε για το 5-4.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα δύο πόντων (7-5) μετά από χαμένη επίθεση του Γκιόν για να πάει προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6) μετά από χαμένο σερβίς του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα των δύο πόντων μέχρι το 11-9 και το χαμένο σερβίς του Σαφράνοβιτς. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μετά από χαμένο σερβίς του Μπέμε και άουτ επίθεση του Οϊβάνεν ισοφάρισαν σε 11-11.

Με τον Τακουρίδη στο σερβίς το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τη διαφορά στους τρεις πόντους για το 14-11 μετά από μπλοκ του Πελεκούδα.

Με αυτή τη διαφορά οι γηπεδούχοι πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13) μετά από χαμένο σερβίς του Αλεξίεφ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 18-14 με τον Γκιόν και διατήρησε το προβάδισμά του για αρκετή ώρα προς το φινάλε του σετ.

Ο Ολυμπιακός με μπλοκ άουτ του Οϊβάνεν κατάφερε να μειώσει στον πόντο (21-20) με τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Σακόγλου από την γραμμή του σερβίς δυσκόλεψε το έργο των παικτών του Ολυμπιακού και ο ΠΑΟΚ με τον Βάλκιερς έγραψε το 25-20 και το 1-1 στα σετ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο τρίτο σετ. Μετά το αρχικό 2-2 ο Ράουβεντικ από την γραμμή του σερβίς έκανε άνω κατώ την υποδοχή του ΠΑΟΚ που φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όντας μπροστά στο σκορ με 8-2. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συμμαζέψει τη διαφορά και μείωσε στους τέσσερις πόντους (8-4) με άσο του Σαφράνοβιτς.

Ο Ολυμπιακός όμως συνέχισε να είναι κυρίαρχος του σετ και πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με 12-7 μετά μπλοκ των παικτών του Ολυμπιακού στο Σαφράνοβιτς, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ και εκτόξευσαν τη διαφορά στους δέκα πόντους (19-9) μετά από επίθεση του Ράουβερντινκ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αδύνατο να αντιδράσουν στην υπόλοιπη αναμέτρηση και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το σετ μετά από λάθος σερβίς του Γκόμεζ για το 25-14.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα προβάδισμα δύο πόντων (3-1) για τον Ράουβερντινκ για να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-4) με διαφορά τεσσάρων πόντων μετά από χαμένη επίθεση του Πελεκούδα.

Ο Ολυμπιακός με τον Πετρέα στην γραμμή του σερβίς έφτασε τη διαφορά στους έξι πόντους (11-5) για τον Ράουβερντινκ.

Οι γηπεδούχοι με τον Γκόμεζ να μπαίνει στο παιχνίδι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στους δύο πόντους (12-10) μετά από χαμένη επίθεση του Οϊβάνεν.

Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ έφτασε ξανά τη διαφορά στους πέντε πόντους (18-13) μετά από λάθος επίθεση του Τερζή. Με μπλοκ πάνω στον Σαφράνοβιτς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 20-15 στην τελική ευθεία του σετ.

Ο ΠΑΟΚ με δύο διαδοχικούς πόντους του Πελεκούδα και του Σαφράνοβιτς μείωσε σε 20-17 με τον Μουνιόθ να καλεί τάιμ άουτ για να σπάσει το ρυθμό των παικτών του ΠΑΟΚ.

Ο Παντακίδης με άσο μείωσε ακόμη περισσότερο (20-18) ενώ μια λάθος επίθεση του Ντρίζγκα έφτασε τη διαφορά στο 20-19 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι.

Ο Ράουβερντινκ έδωσε τέλος στο σερί του ΠΑΟΚ δίνοντας και πάλι διαφορά δύο πόντων στον Ολυμπιακό, Ο Οϊβάνεν διαμόρφωσε το 22-19.

Το μπλοκ του Αλεξίεφ στον Σαφράνοβιτς έδωσε ματς μπολ (24-20) για τον Ολυμπιακό που πήρε τελική το παιχνίδι μετά από μπλοκ άουτ του Οϊβάνεν.

Τα σετ: 1-3 (21-25, 25-20, 14-25, 21-25) σε 104’.

ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Γκόμεζ 4 (4/20 επ), Τακουρίδης 8 (7/10 επ, 1 άσσος), Πελεκούδας 11 (10/11 επ, 1 μπλοκ), Βάλκιερς 3 (1/2 επ, 2 άσσοι), Σαφράνοβιτς 15 (13/32 επ, 2 άσσοι 64% υπ 52% άριστες), Γκιόν 11 (9/16 επ, 2 μπλοκ, 54% υπ – 31% άριστες)/ Παπαδημητρίου (λ, 70% υπ -48% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παντακίδης 1 (άσσος), Τερζής 1 (1/1 επ), Σακόγλου, Στωτηρίου 1 (1/2 επ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊβάνεν 15 (15/30 επ), Πετρέας 8 (4/8 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μπέμε 8 (8/9 επ), Ντρίζγκα 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 16 (13/21 επ, 3 μπλοκ, 38% υπ -38% άριστες), Ραουβέρντινκ 14 (11/24 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 66% υπ – 53% άριστες) / Στεφάνου (λ, 68% υπ -47% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ανδρεάδης.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top