ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίου Αθανασίου για το 2018

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίου Αθανασίου για το 2018

υνεχίζουμε το όραμα μας για μια σύγχρονη πόλη στην οποία θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, κατά την ομόφωνη έγκριση των προϋπολογισμών του Δήμου, για το 2018, που προνοεί έσοδα €4,634.515 και δαπάνες της τάξη των €4,427.102 με ελάχιστο πλεόνασμα.

ύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Αθανασίου, στον προϋπολογισμό, που ετοιμάστηκε στη βάση οδηγιών του Υπουργείου Οικονομικών, έγιναν προσπάθειες να παρουσιαστεί με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές αυξανόμενες ανάγκες για προσφορά υπηρεσιών, για επίλυση καθημερινών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία, την καθαριότητα, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, τη συντήρηση του οδικού δικτύου και γενικά την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών σε διάφορα ζητήματα, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους τους δημότες.

Όσον αφορά τα έσοδα, προϋπολογίστηκε αύξηση 6% στα τέλη καθαριότητας, λόγω του υψηλού κόστους που προκύπτει από τη λειτουργία του Σταθμού Διαχείρισης Σκυβάλων στο Πεντάκωμο, ενώ δεν προνοήθηκε καμία αύξηση στις επαγγελματικές άδειες και άδειες διατήρησης υποστατικών.

Για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας έχει υπολογιστεί αύξηση, με βάση την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ποσοστό 0,024. Τα άλλα έσοδα παραμένουν στα ίδια επίπεδα του 2017.

Επίσης τα έξοδα παραμένουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2017 και έχουν ληφθεί υπόψη οι προσαυξήσεις και το τιμαριθμικό επίδομα που θα δοθεί από 1/1/2018.

Ο κ.Κυριάκου ανέφερε πως ο Άγιος Αθανάσιος προσελκύει σήμερα όλο και περισσότερους κατοίκους και αναπτύξεις και χρειάζονται έργα στήριξης της τοπικής κοινωνίας, αναφέροντας ενδεικτικά πως θα εκδοθούν γύρω στις 150 νέες άδειες οικοδομής και 80 άδειες προσθηκομετατροπών σε υφιστάμενες οικοδομές .

"Δυστυχώς η εξέλιξή της ανάπτυξης του Δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κρατική Χορηγία και λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια είναι μειωμένη, γι΄αυτό και τα έργα ανάπτυξης που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ως Πολεοδομικά Έργα, στα πλαίσια των οικονομικών περιορισμών που προβλέπει το κράτος", συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν, από τα αρμόδια Υπουργεία, όλες οι χρηματοδοτήσεις για υλοποίηση έργων αλλά και για προγραμματισμό και σχεδιασμό και εκτέλεση νέων έργων υποδομής.

τον προϋπολογισμό έχουν περιληφθεί τα έργα όπως η δημιουργία του καταφύγιου των ζώων, που θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμου Μείζονος Λεμεσού, δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, η ανέγερση του πολυδύναμου κέντρου , ο βόρειος παρακαμπτήριος δρόμος Λεμεσού, ο πεζόδρομος παρά το ξενοδοχείο Crowne Plaza, ασφαλτοστρώσεις δρόμων και παλινορθώσεις πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων στάθμευσης, μονοπάτι της φύσης, θεματικό πάρκο και διαπλάτυνση – διαρρύθμιση της κοίτης του ποταμού Βαθκειά .

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλες τις δημοτικές ομάδες γιατί αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για χρηστή διοίκηση, εξοικονόμηση πόρων και συγκράτηση των δαπανών, την εποικοδομητικότατα , τη σοβαρότητα και ωριμότητα που υποδεικνύουν στην υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει για ένα καλύτερο Άγιο Αθανάσιο και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου οράματος για παραπέρα ενίσχυση της ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου.

Προς το σκοπό αυτό, υπέδειξε, ο Δήμος έχει υποβάλει δυο αιτήσεις για χρηματοδότηση και παροχή τεχνικής βοήθειας μέσω της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ετοιμασία ενός στρατηγικού Σχεδιασμού και προτεραιοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου, για τα επόμενα 10 χρόνια, ώστε να μπορούν να δοθούν προτεραιότητες για μια ισομερή κοινωνική και οικονομική ευημερία των δημοτών .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top