ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η σύζυγος του Αντρέα Βγενόπουλου πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην περιουσία και «εξαφανίστηκε» με 60 εκατομμύρια

Η σύζυγος του Αντρέα Βγενόπουλου πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην περιουσία και «εξαφανίστηκε» με 60 εκατομμύρια

Ντόρς έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις της Ελληνικής ιστοσελίδας Mononews.gr, για το ότι η σύζυγος του Ανδρέα Βγενοπουλου, Ρίτα Σουβατζόγλου ως μέτοχος του 50% (ίσως και περισσότερο) έδωσε την συγκατάθεση της να πουληθούν όλα τα πλοία της Bariba Corporation, ενώ στην συνέχεια η ίδια δεν έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι σήμερα.

Πλέον μετά την πώληση των 7 πλοίων, όπως αναφέρουν Ελλαδικά δημοσιεύματα, η ίδια όπως άλλωστε δικαιούται φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 60 έως 80 εκατ. δολάρια με δεδομένο ότι κατέχει το 50% των μετοχών (κατ άλλους έως και το 70%) της ναυτιλιακής του ίδρυσε ο Πέτρος Βέττας επιστήθιος φίλος του Βγενόπουλου. Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι η ίδια δεν έχει επικοινωνήσει με τα παιδιά του Βγενόπουλου.

Οι αποκαλύψεις του Mononews,gr προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις σχετικά με τις πωλήσεις πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικά έσοδα της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα μισά φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια της τελευταίας συζύγου του, Αρετής Σουβατζογλου.

Αν και επισήμως από την πλευρά της κ. Σουβατζόγλου (που τηρεί σιγήν ιχθύος) κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς: από τη στιγμή που η ίδια ήταν κληρονόμος και μέτοχος κατά 50% (ίσως και παραπάνω) των πλοίων, πρέπει να έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θυμίζετε ότι η ίδια η Αρετή Σουβατζόγλου ισχυριζόταν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη.

Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει μιλώντας στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου από προηγούμενες σχέσεις του, αναφερόμενη πιθανόν σε ένα βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία πριν πεθάνει.

Από σχετική επικοινωνία του Μononews.gr με το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το πρόστιμο αυτό όντως έχει επιβληθεί και το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την υπόθεση της πώλησης των πλοίων υπό το πρίσμα αυτό.

Ακόμα όμως κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, ο ισχυρισμός της Αρετής Σουβατζόγλου ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε πάμφτωχος και δεν άφησε τίποτα πίσω του παρά μόνο χρέη προφανώς είναι έωλος: η ίδια κληρονόμησε το 50% της ναυτιλιακής του εταιρείας, και πλέον φαίνεται πως από την πώληση των πλοίων της καρπώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top