220 υπάλληλοι εκτός Ελληνικής Τράπεζας μετά το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης

220 υπάλληλοι εκτός Ελληνικής Τράπεζας μετά το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης

 Την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης υπαλλήλων ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Μέσω του σχεδίου περίπου 220 υπάλληλοι με αίτηση συμμετοχής στο Σχέδιο, που αποτελεί περίπου το 14% του προσωπικού του Ομίλου, έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα €42 εκατ., το οποίο θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για την τριμηνία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών ανέρχεται περίπου στα €14 εκατ.

«Η ολοκλήρωση του Σχεδίου σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αναδιοργάνωσης της Τράπεζας και στις προσπάθειες για ενίσχυση της οικονομικής της θέσης», αναφέρεται.

Το Σχέδιο έδινε σε υπαλλήλους του ομίλου εταιρειών της Τράπεζας το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για εθελούσια αποχώρηση από τον όμιλο με την καταβολή ενός εφάπαξ (ex gratia) χαριστικού ποσού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

Το να τίθενται όροι και προϋποθέσεις πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι μια τακτική που δεν βοηθά στο να υπάρχουν εξελίξεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE