220 υπάλληλοι εκτός Ελληνικής Τράπεζας μετά το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης

220 υπάλληλοι εκτός Ελληνικής Τράπεζας μετά το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης

Την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης υπαλλήλων ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Μέσω του σχεδίου περίπου 220 υπάλληλοι με αίτηση συμμετοχής στο Σχέδιο, που αποτελεί περίπου το 14% του προσωπικού του Ομίλου, έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα €42 εκατ., το οποίο θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για την τριμηνία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών ανέρχεται περίπου στα €14 εκατ.

«Η ολοκλήρωση του Σχεδίου σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αναδιοργάνωσης της Τράπεζας και στις προσπάθειες για ενίσχυση της οικονομικής της θέσης», αναφέρεται.

Το Σχέδιο έδινε σε υπαλλήλους του ομίλου εταιρειών της Τράπεζας το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για εθελούσια αποχώρηση από τον όμιλο με την καταβολή ενός εφάπαξ (ex gratia) χαριστικού ποσού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE