ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Άλκης Τσαβδαράς αναλύει στο ThemaSports το προφίλ του Ντιρκ Σούστερ!

Ο Άλκης Τσαβδαράς αναλύει στο ThemaSports το προφίλ του Ντιρκ Σούστερ!

Την Κυριακή (10/8) περιμένουν τον Ντιρκ Σούστερ στην Κύπρο για να αναλάβει τις τύχες της Ομόνοιας, που «παλεύει» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία, και την διάκριση μέσω του κυπέλλου.

Το «τρυφίλλι» διανύει μία πορεία κάτω του μετρίου, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Πάμπος Χριστοδούλου για να βρεθεί ένα άτομο που θα συμμαζέψει τους «πράσινους» και σταδιακά θα τους κάνει να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή.

Το themasports.com, ήρθε σε επικοινωνία με τον έγκριτο δημοσιογράφο Άλκη Τσαβδαρά που είναι ο ειδικός στα θέματα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που έχει σημαδέψει (σ.σ. και συνεχίζει να το πράττει) τους αγώνες της Bundesliga με την φωνή του στην CosmoteTV της Ελλάδας, αναλύει το προφίλ του φιλόδοξου τεχνικού που το 2016 αποτέλεσε ο ηγέτης της Άουγκσμπουργκ.

Στην Κύπρο, δε γνωρίζουμε τον κ. Σούστερ, τι μπορείς να μας πεις για το προφίλ του Γερμανού τεχνικού; «Του αρέσει η πειθαρχία, δίνει μεγάλη σημασία εκεί, ενώ τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, παρά το θεαματικό ποδόσφαιρο. Κάνει καλή δουλειά όπου και αν πάει, γουστάρει τις μαχητικές ομάδες που τρέχουν και δουλεύουν ακατάπαυστα, και όχι αυτές που «κατεβαίνουν» συνεχώς ως φαβορί. Δυσκολεύεται στις κλειστές άμυνες, θέλει να έχει γρήγορα εξτρέμ και ένα σέντερ φορ «κανόνι».

Γιατί δε συνέχισε στη Bundesliga, από τη στιγμή που φαίνεται ότι του ταιριάζει; «Αλήθεια, έφυγε με περίεργο τρόπο από την Άουγκσμπουργκ. Η απόλυση του προκάλεσε ερωτηματικά, με τη διοίκηση να δηλώνει ότι υπήρξε διαφορά σε θέματα φιλοσοφίας. Εκείνος κοιτούσε να «κρατήσει» τους βαθμούς, ενώ στην τότε ομάδα του, ήθελαν επίθεση και θέαμα». 

Δεν έχει προτάσεις από την πρώτη κατηγορία; «Ο Σούστερ είναι μία σπουδαία προσωπικότητα από την πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, επιθυμεί να εργάζεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν ακούστηκε για καμία ομάδα της Bundesliga, σε αντίθεση με την δεύτερη κατηγορία όπου των ήθελαν αρκετοί σύλλογοι, αλλά δεν «ψήνεται» πολύ». 

Πως γίνεται να αποδεσμεύουν τόσο εύκολα έναν προπονητή που έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου τεχνικού; «Η Ντάρμσταντ έπαιξε για «παρθενική» φορά στην κορυφαία κατηγορία τη σεζόν 2015-2016. Εκείνος, την «κράτησε» κάνοντας «μεγάλο» έργο, με ένα μέτριο ρόστερ. Όλοι μιλούσαν για μικρό «θαύμα», άλλωστε για αυτό κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τεχνικού της χρονιάς».

Η Ομόνοια Λευκωσίας θέλει να «σταθεί» στα πόδια της, και έχει πολλά αμυντικά προβλήματα… «Αυτά, θα τα διορθώσει, θα παίξει με δεύτερο αμυντικό χαφ αν χρειαστεί, ενώ το σημαντικό για εκείνον είναι η ομαδικότητα».

Πως θα αντιμετωπίσει τις κλειστές άμυνες που θα βρει μπροστά της η Ομόνοια; «Έχει θεματάκια, αλλά θα βοηθήσει, ειδικότερα από τη στιγμή που η ομάδα δεν πηγαίνει για πρωτάθλημα. Λογικά, θα «κυνηγήσει» διακρίσεις».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top