ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φάκελος Διαιτησία: Οι καλοί, οι μέτριοι και… οι «άσχημοι» (ανάλυση 16ης αγωνιστικής)

Φάκελος Διαιτησία: Οι καλοί, οι μέτριοι και… οι «άσχημοι» (ανάλυση 16ης αγωνιστικής)

Με καλές, μέτριες, αλλά και κακές διαιτησίες ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, με τον Δημήτρη Μασιά να «κλέβει» για μία ακόμη φορά την «παράσταση», με τα λάθη που έκανε στο ΑΕΚ-Ερμής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Οι συντάκτες του ThemaSports που ήταν παρόντες σε όλα τα γήπεδα που διεξήχθησαν οι επτά αναμετρήσεις της 16ης στροφής του ποδοσφαιρικού «μαραθωνίου», πέρασαν για μία ακόμη φορά από «έλεγχο» τους Κύπριους διαιτητές και αξιολόγησαν σε γενικές γραμμές την απόδοση τους, αμερόληπτα όπως πάντα, και χωρίς φυσικά να διεκδικεί κανείς από εμάς το «αλάθητο» στις απόψεις του:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Άρης-Ανόρθωση
Γήπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Σχόλιο: Μέτρια η διαιτησία του Νεόφυτου Νεοφύτου στο Τσίρειο, ο οποίος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων.

Η Ανόρθωση θεωρεί ότι δόθηκε με ευκολία η κίτρινη στον Σίλντενφελντ, στο πρώτο φάουλ που έκανε μόλις στο 9ο λεπτό, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ-άουτ από το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Την ίδια ώρα οι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Κροάτης θα μπορούσε να αντικρίσει ακόμη και την κόκκινη κάρτα.

Γενικά, η συνολική εικόνα του διαιτητή κρίνεται (επιεικώς) μέτρια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπόρεσε να κουμαντάρει το παιχνίδι, ενώ είχε και κάποιες λανθασμένες υποδείξεις, προκαλώντας νεύρα και στις δύο ομάδες.

Επίσης, παρότι μοίρασε έξι κίτρινες, έδειξε ανοχή σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία μπορούσε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα…

Εθνικός Άχνας-Ομόνοια (2-2)
Γήπεδο: Δασάκι
Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Σχόλιο: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους, σε ένα δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχε πάρει έναν… τρελό ρυθμό.

Ήταν κοντά στις φάσεις και προσπάθησε με τα σφυρίγματα του να κρατήσει ισορροπίες, αλλά και να κάνει σωστή χρήση της κίτρινης κάρτας, μη επιτρέποντας το σκληρό παιχνίδι αλλά και τις σκόπιμες καθυστερήσεις.

Του ξέφυγαν όμως κάποιες φάσεις, όπου είτε έπρεπε να σφυρίξει φάουλ, είτε να δείξει την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα.

Επίσης, «ελέγχεται» στη φάση του 57ου λεπτού, όπου σφύριξε πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας σε μαρκάρισμα του Αρέστη στον Λόπες.

Ήταν πάντως μία δύσκολη φάση, όπου το τηλεοπτικό ριπλέι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο για το αν υπάρχει παράβαση και οι απόψεις διίστανται…

ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (2-1)
Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Σχόλιο: Με δύο σοβαρά λάθη η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου στο ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα, στο 63΄ δεν σφυρίζει πέναλτι υπέρ των «γαλαζοκιτρίνων» σε χέρι του Καρώ εντός περιοχής, ενώ στο 89΄, δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Ζαχίντ, έπρεπε να σταματήσει τη φάση υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ της Νέας Σαλαμίνας σε δυνατό μαρκάρισμα του Εμπεσίλιο στον Νταμάχου.

Αν έλειπαν αυτές οι δύο φάσεις, τότε η διαιτησία του θα θεωρούταν καλή, αν εξαιρέσουμε την ανεκτικότητα που έδειξε σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία μπορούσε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα…

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Απόλλων-Ολυμπιακός (5-0)
Γήπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Χρήστος Νικολαΐδης

Σχόλιο: Σε ένα τέτοιο ματς όπου ο Απόλλωνας έπαιζε… μονότερμα τον Ολυμπιακό, πέτυχε πέντε γκολ και έχασε ευκαιρίες για διπλάσιο σκορ, δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα για τη διαιτησία, η οποία είχε εύκολο έργο και φυσιολογικά περνάει στο ντούκου.

Απλά να αναφέρουμε ότι σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα και αποβλήθηκε ο Κάστρο στο 28΄, όμως στη φάση του δεύτερου πέναλτι που κέρδισαν οι «κυανόλευκοι» στο 46΄, έκανε λάθος ο Νικολαΐδης, αφού το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε ότι το μαρκάρισμα του Ευγένιου Αντωνίου στον Μπεντόγια έγινε εκτός περιοχής.

Ήταν πάντως μία δύσκολη φάση που μπορεί να ξεγελάσει τον (κάθε) διαιτητή και με το σκορ ήδη στο 3-0, δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτήν…

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΛ
Γήπεδο: Μακάρειο
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Σχόλιο: Αρκετά καλή η διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου, σε ένα παιχνίδι όπου μπορεί να είχε ένταση μετά τη λήξη του, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα κύλησε ομαλά και δεν υπήρξαν «παρατράγουδα».

Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε με αποφασιστικότητα, μοίρασε σωστά τις κάρτες, αν και θα μπορούσε σε 2-3 φάσεις να ήταν λιγότερο ελαστικός και γενικά, έλεγξε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Βοηθήθηκε βέβαια και από το γεγονός ότι δεν του έτυχε κάποια δύσκολη φάση, ενώ σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 77΄ για χέρι του Πουτζιουρή.

ΑΕΚ Λάρνακας-Ερμής Αραδίππου (1-1)
Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα»
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Σχόλιο: Με πολλά λάθη η διαιτησία του Δημήτρη Μασιά στην «Αρένα», ο οποίος είναι… ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε…

Ειδικά στο πειθαρχικό κομμάτι τα έκανε μαντάρα, αφού άφησε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα ατιμώρητα και δεν έκανε σωστή χρήση της κίτρινης κάρτας.

Στο δεύτερο ημίχρονο σφύριζε φάουλ με το παραμικρό και έχασε ουσιαστικά τον έλεγχο, προκαλώντας πολλά νεύρα στους παίκτες της ΑΕΚ και αυτό φάνηκε να τους επηρεάζει σε κάποιο βαθμό.

Από εκεί και πέρα, στο γκολ των γηπεδούχων υπήρχε οφσάιντ, αλλά για τη φάση αυτή φέρει ευθύνη ο Α΄ βοηθός, Δώρος Τούρος, ενώ το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σωστά δόθηκε, αφού υπήρχε παράβαση.

Επίσης, μπορούσε να κρατήσει περισσότερα λεπτά καθυστερήσεων στο τέλος του αγώνα, ενώ στη φάση της ισοφάρισης, υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους «κιτρινοπράσινους» για επιθετικό φάουλ του Ιμερέκοφ (στον Αντωνιάδη) πριν σκοράρει.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Αλκή Ορόκλινης-Πάφος FC
Γήπεδο: «Da Noi Αμμόχωστος/Επιστροφή»
Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Σχόλιο: Μία ακόμα καλή παρουσία από το νεαρό διαιτητή στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί να έκανε κάποια μικρολάθη στο πειθαρχικό κομμάτι (φάουλ και κίτρινες κάρτες), όμως γενικά έβγαλε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το παιχνίδι και χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος.

Προσπάθησε από την αρχή να μοιράσει το «καρπούζι στη μέση» και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top