ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μακάμπι απ΄ τα παλιά, «γονάτισε» Φενέρ και Ομπράντοβιτς! (όλη η δράση) – videos

Μακάμπι απ΄ τα παλιά, «γονάτισε» Φενέρ και Ομπράντοβιτς! (όλη η δράση) – videos

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε απαντήσεις στα… ξεσπάσματα της Φενέρμπαχτσε και πήρε σπουδαία νίκη με 82-73, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα!

Τη φετινή σεζόν η Μακάμπι Τελ Αβίβ δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και φρόντισε να το δείξει για μία ακόμα φορά, στην έδρα της.

Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια υποδέχτηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, είχε τον απόλυτο έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να πανηγυρίσει μια πολύ σημαντική νίκη.

Η «ομάδα του λαού» έφτασε στο 8-6 με τη νίκη αυτή και παρέμεινε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή που η Φενέρμπαχτσε δεν έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και υποχώρησε στο 9-5, με το πέρας της 14ης αγωνιστικής.

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και βρίσκοντας λύσεις από Τάιους και Κόουλ πήραν τα ηνία του αγώνα, την ίδια στιγμή που η Φενέρμπαχτσε δεν είχε απαντήσεις για το 24-15 της πρώτης περιόδου.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Φενέρμπαχτσε βρήκε λύσεις, επιθετικά, από Ντίξον και Βέσελι και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά για το 40-36 του πρώτου ημιχρόνου, με την Μακάμπι να κρατάει το προβάδισμα, χάρη στον Νόρις Κόουλ.

Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να πλησιάσει περισσότερο και με τον Πιερ Τζάκσον να ανεβάσει…. στροφές και τον Αρτσιόμ Παραχούσκι να αποτελεί το… κρυφό όπλο του Νέβεν Σπάχια η κατάσταση άλλαξε υπέρ της ομάδας από το Ισραήλ, για το 60-54 της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα. Κι αυτό γιατί η Μακάμπι συνέχισε να πιέζει την Φενέρμπαχτσε, στην άμυνα, φέρνοντας στα μέτρα της το παιχνίδι σε κρίσιμο σημείο (74-58, 36′).

Ο Μπραντ Ουαναμέικερ φώναξε παρών και κατάφερε να μαζέψει μόνος του τη διαφορά (77-70, 38′), Μέχρι οτ τέλος του αγώνα, όμως, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Μακάμπι να επικρατεί με 82-73 και να επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-36, 60-54, 82-73.

Πηγή: sdna.gr

 

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς:

Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης 66-81

 

Βαλένθια-Ζαλγκίρις 63-71

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 63-69

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (22/12):

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κίμκι (19:00)

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός (19:30)

Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα (21:30)

Ουνικάχα Μάλαγα-Αρμάνι Μιλάνο (21:45)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top