ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φαβάρο και… τάβλα ο ΠΑΣ! (video)

Φαβάρο και… τάβλα ο ΠΑΣ! (video)

Σε ένα πολύ κακό ματς στη Λιβαδειά που είχε «κλειδώσει» στο «μηδέν» και παιζόταν επί 90 λεπτά σε… λίμνη, ο Φαβάρο Αμαράλ εμφανίστηκε στο φινάλε σαν Άγιος Βασίλης και πρόσφερε στον Λεβαδειακό δώρο τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και το προβάδισμα πρόκρισης.

Μπορεί το ξεκίνημα του τελευταίου ματς του 2017, στη Λιβαδειά, να μην βρήκε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα να είναι αναγκασμένοι να παίξουν σε… λευκό τοπίο, όπως δηλαδή συνέβη λίγες ώρες νωρίτερα στη Λαμία, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου ήταν σε αντίστοιχα πολύ κακή κατάσταση.

Ήδη με τη σέντρα του αγώνα υπήρχαν αρκετές «λίμνες» σε πολλά σημεία του γηπέδου, η βροχή συνεχιζόταν σταθερά και μοιραία οι λιγοστοί οπαδοί που έκαναν τον κόπο να βρεθούν στις εξέδρες δεν θα μπορούσαν να… ελπίζουν σε πολλά πράγματα.

Όπως και συνέβη δηλαδή, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο, όταν η μπάλα παίχτηκε κυρίως γύρω από τη μεσαία γραμμή, με τα γεμίσματα και τα λάθη να έχουν μοιραία πρωταγωνιστικό ρόλο, καθότι οι συνθήκες δεν επέτρεπαν και πολλά εξεζητημένα πράγματα από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Ούτε υποψία φάσης δεν υπήρξε για 13 λεπτά στο ματς, όταν στο 13′ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα.

Ο Μπελγκαζουανί βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γιακουμάκη, αυτός κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ προ του Σωτηρίου, όμως η μπάλα κόλλησε στο νερό και η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε.

Στο επόμενο τέταρτο, οι γηπεδούχοι πάντως αντιμετώπισαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, με τους Γιαννιώτες να βρίσκουν διαδρόμους προς την περιοχή του Σωτηρίου αλλά να μην μπορούν να τον νικήσουν.

Νικητής ο Σωτηρίου στο καλύτερο τέταρτο του ΠΑΣ

Στο καλύτερο διάστημα του στο ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τέσσερις τελικές προς την εστία του Λεβαδειακού, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε απάντηση σε όλες.

Αρχικά στο 17′, όταν «έβγαλε» δύο διαδοχικά δύσκολα σουτ από Λίλα και Γιάκο υπό καλές προϋποθέσεις και έπειτα στο 22′ και το 25′ όταν ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει αυτά από Λίλα και Μπετρά.

Μετά το μισάωρο πάντως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι, ο Λεβαδειακός βελτίωσε κάπως τις αμυντικές του αντιδράσεις και ισορρόπησε σταδιακά μετά το καλό διάστημα του ΠΑΣ.

Δεν σημειώθηκε κάτι το ουσιαστικό ως το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, στο οποίο οι τελικές ήταν 2-8 και η κατοχή μπάλας 38%-62%, αμφότερες οι κατηγορίες υπέρ των φιλοξενούμενων.

Αδύνατο να παιχτεί… κανονικό ποδόσφαιρο

Αν η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ταλαιπώρησε μια φορά τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, μετά το τέταρτο της διακοπής και όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.

Όσο οι «λίμνες» αυξάνονταν σε έκταση, ο μόνος τρόπος για να γίνει κάπως παιχνίδι ήταν η μπάλα να σηκώνεται στον αέρα. Φυσικά, μετά τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους φάνηκε ότι αν το ματς είχε νικητή, το αποτέλεσμα θα κρινόταν στο ένα γκολ.

Το ερώτημα πλέον για τις δύο ομάδες ήταν το πώς ακριβώς θα κατάφερναν να δημιουργήσουν έστω μια καλή ευκαιρία υπό αυτές τις συνθήκες.

Μετά από αρκετή ώρα… ταλαιπωρίας της μπάλας και με τον Λεβαδειακό να έχει ισορροπήσει πλήρως το ματς, ο ΠΑΣ βρήκε αυτή τη φορά την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου.

Ήταν η φάση του 61′ όταν ο Καρανίκας σέντραρε, με τον Μπετρά να μην φτάνει στη μπάλα και τον Γιάκο που ακολούθησε να πλασάρει ανεπιτυχώς τον Σωτηρίου.

Στο 68′ ο Λεβαδειακός είχε και αυτός μια καλή τελική, με τον Γιακουμάκη να πλασάρει άουτ από δύσκολη θέση μετά από σέντρα του Νίκα, ενώ για τα επόμενα 20 λεπτά, ουσιαστικά παίχτηκε… κάτι σαν ποδόσφαιρο, αφού πλέον οι συνθήκες του γηπέδου ήταν τραγικές.

Δράση ξανά και ιδανικό φινάλε για τον Λεβαδειακό

Παρ’ όλα αυτά, η… δράση εμφανίστηκε και πάλι στο φινάλε του αγώνα. Στο 87′ ο ΠΑΣ είχε μια πολύ επικίνδυνη φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Σωτηρίου, όταν Μπετρά και Λίλα δεν κατάφεραν να σουτάρουν υπό πίεση, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το γκολ που έκρινε το ματς υπέρ του Λεβαδειακού.

Μετά από μια απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μητρόπουλου από τα 40 μέτρα, η μπάλα σταμάτησε στη δεξιά συμβολή δοκαριών του Γιαννίκογλου και μετά στρώθηκε στον Φαβάρο Αμαράλ μέσα στην περιοχή, αυτός είπε «ευχαριστώ» για το δώρο και… ανταπόδωσε, προσφέροντας στην ομάδα του το ιδανικό φινάλε για το 2017, γράφοντας με πλασέ το 1-0 και δίνοντας στον Λεβαδειακό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67′ Νίκας), Αντιλέχου, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39′ Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65′ Ομπιόρα), Καθάριος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73′ Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (81′ Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος: Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Αθηνών)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top