ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: Επίσκεψη σε αποικία θυμίζει η επίσκεψη Μέι στις βάσεις

Γ. Λιλλήκας: Επίσκεψη σε αποικία θυμίζει η επίσκεψη Μέι στις βάσεις

Η επίσκεψη της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στις Βρετανικές Βάσεις αποτελεί πρόκληση για την Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως θυμίζει επίσκεψη σε αποικία. Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ευθύνες φέρει η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη γιατί – όπως είπε- είχε την ευκαιρία με το Brexit να θέσει μέσα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το ζήτημα των Βάσεων, δεν το έθεσε και μοιρολατρικά και χωρίς κανένα ίχνος διεκδικητικότητας, το μόνο που ζήτησε η κυβέρνηση μας είναι να παραμείνει το καθεστώς των βάσεων ως έχει σήμερα. 

Πράγμα, είπε, απαράδεκτο που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή, σημειώνοντας πως το είχε εγγράψει και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών. Δυστυχώς, συνέχισε, «δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία ενέταξε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Brexit το θέμα του Γιβραλτάρ, ζητώντας συγκυριαρχία και κατοχυρώνοντας ότι καμία απόφαση δεν θα λαμβάνεται στο μέλλον για το Γιβραλτάρ χωρίς την προτεραία συγκατάθεση της Ισπανίας».

Αυτή είπε, είναι μια κυβέρνηση που διεκδικεί τα εθνικά συμφέροντα και όχι όπως έπραξε η δική μας κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την προκλητική συμπεριφορά για ακόμη μια φορά από την Πρωθυπουργό της Βρετανίας. Ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε ότι οι Βρετανικές Βάσεις, με βάση γνωματεύσεις εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Συνταγματικού Δικαίου, δεν είναι κυρίαρχες αλλά παράνομες, προσθέτοντας πως θα έπρεπε η Κυπριακή Δημοκρατία αυτό το ζήτημα να το θέσει. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί γιατί, συνέχισε, θα πρέπει να τερματιστεί αυτό το αναχρονιστικό καθεστώς που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απαράδεκτο κατάλοιπο της αποικιοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top