ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις Προεδρικές το θέμα αποκατάστασης Κατσουρίδη – «Θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος» (VIDEO)

Μετά τις Προεδρικές το θέμα αποκατάστασης Κατσουρίδη – «Θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος» (VIDEO)

«Ως μέλος του ΑΚΕΛ» στήριξε νωρίτερα την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά με γραπτή δήλωσή του ο τέως Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Με τη δήλωσή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να διαβουλεύεται τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με τον Σταύρο Μαλά για να σταθεί στο πλάι του υποψηφίου Προέδρου στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Τη δήλωσή του ακολούθησε η συνεδρία της Γενικής Γραμματείας του κόμματος, επέμεινε στη διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ αναφορικά με τα μέλη και τα στελέχη του.

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου υπογραμμίζουν ότι το μέλος θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος και ότι η αποκατάσταση του Νίκου Κατσουρίδη θα αποφασιστεί μετά τις προεδρικές εκλογές και μόνο από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Πάντως, θα προσμετρήσει, όπως ειπώθηκε, η τήρηση της υποχρέωσής του όσον αφορά στη στήριξη του υποψηφίου που προκρίνει το κόμμα.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Με μια λιτή δήλωση σχολίασε το ζήτημα ο Άντρος Κυπριανού. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σχολίασε ότι «ο Νίκος Κατσουρίδης υπήρξε για δεκαετίες ένα από τα πρώτα στελέχη του ΑΚΕΛ» και γι’ αυτό «η απόφασή του να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Σ. Μαλά σίγουρα μας ικανοποιεί».

Συμπληρώνοντας ότι «στο ΑΚΕΛ δεν περισσεύει κανένας», ξεκαθάρισε ότι «μετά τις προεδρικές εκλογές θα ξανασυζητήσει (το κόμμα) το θέμα που τον αφορά».

 

«Δεν θα σχολιάσω οτιδήποτε άλλο πέρα από ότι λέει η δήλωση»

Μετρημένος και χωρίς φλυαρίες εμφανίστηκε ο Νίκος Κατσουρίδης στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ.

Αναφέροντας ότι δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε άλλο πέρα από ότι λέει η δήλωση «που είναι ευανάγνωστη», όπως είπε, εξήγησε στη συνάδελφο Κατερίνα Μηλιώτη μετά από ερώτηση για το αν θα βγει μπροστά για να βοηθήσει την υποψηφιότητα Μαλά ότι «αυτά δεν είναι θέματα που τα αποφασίζει ένας μόνος του».

Εμμένοντας στην αρχική του δήλωση, υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί «ότι είναι θέμα δημοσιότητας» η απόφαση για αποκατάστασή του ως πλήρες μέλος του κόμματος.

Παράλληλα, όπως δήλωσε «είναι γεγονός» ότι είχε επαφές με τον Σταύρο Μαλά και ότι αναμένεται να τον συναντήσει το Σάββατο (23/12).

 

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού

Αν και τις τελευταίες μέρες φαινόταν αναμενόμενη η στήριξη Μαλά από τον Νίκο Κατσουρίδη, εντούτοις η εξέλιξη αυτή διαφοροποιεί κάπως το σκηνικό.

Αδιαμφισβήτητα, ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ μπορεί να δώσει το τελικό «σπρώξιμο» στον Σταύρο Μαλά για να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Και οι θέσεις του στο Κυπριακό, αλλά και η εμπειρία του μπορούν να πείσουν τους αναποφάσιστους να δώσουν την ψήφο τους στον κ. Μαλά.

Από την άλλη, οι πρόσφατες διαφωνίες του με την ηγεσία του κόμματος, αν και παρουσιάζονται ως μη πολιτικές, έμοιαζαν μέχρι τώρα αξεπέραστες. Ως εκ τούτου, αναμένεται με ενδιαφέρον η συμπόρευση του Κατσουρίδη με τα άλλα μεγάλα στελέχη του κόμματος σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Αναμένεται, επίσης, με ενδιαφέρον η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αποκατάστασή του ως πλήρες μέλος μετά τις προεδρικές εκλογές. Και το αν πως επηρεάζει την απόφαση η πρόκριση ή όχι του Σταύρου Μαλά στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πάντως, ο ίδιος ο Νίκος Κατσουρίδης αναφέρθηκε σε ανατροπές, φέρνοντας ως παράδειγμα τις προεδρικές εκλογές του 2008 και τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top