Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα σε ΗΠΑ – Β. ΚΟΡΕΑ

ΡΩΣΙΑ: Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα σε ΗΠΑ – Β. ΚΟΡΕΑ

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη 26/12 πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνομιλίες με σκοπό τη μείωση των εντάσεων, αν και το επιθυμούν τα δύο μέρη.

"Η Ρωσία είναι προφανώς έτοιμη να ανοίξει τον δρόμο για την αποκλιμάκωση", είπε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Οι εντάσεις στη χερσόνησο της Κορέας κλιμακώθηκαν δραστικά φέτος καθώς η Βόρεια Κορέα εξακολούθησε να σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμά της για τα πυρηνικά όπλα, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή των πιο σκληρών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ποτέ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα.

Τον Νοέμβριο, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή του πιο προωθημένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της ο οποίος, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε τμήμα των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως η έκκληση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι για αποχή από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά ώστε να καταδειχθεί εάν συνάδει με τον νόμο.

Είπε ακόμη πως η νομιμότητα των εκλογών δεν θα επηρεαστεί από την απουσία ενός επίδοξου υποψηφίου.

Αξιωματούχοι αποφάνθηκαν χθες (σ.σ. 25/12) πως ο Ναβάλνι δεν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές της 18ης Μαρτίου επειδή έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάστιγα» το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μόνο έξι περιπτώσεις σε μια βδομάδα - «Δεν ελέγχονται όλοι οι διερχόμενοι…»

ΥΠΟΙΚ: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές

Θάνατος 29χρονου στη Λεμεσό: Αυτά είναι τα ευρήματα της νεκροτομής

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Πτώμα στη Λεμεσό: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στο σημείο – Μυστήριο η ταυτότητα της σορού – Εν αναμονή για την νεκροτομή

Βάζουν κάμερες τροχαίας σε δύο σημεία στη Λάρνακα - Πού θα τοποθετηθούν



ΠτΔ για συντάξεις: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

ΠτΔ για συντάξεις: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με το θέμα των συντάξεων που ήγειραν πολιτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top