ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ανώτατο ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού

Στο Ανώτατο ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού

Το Ανώτατο Δικαστήριο όρισε σήμερα για τις 2 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, την ακρόαση της έφεσης που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

Το Ανώτατο έδωσε, επίσης, οδηγίες προς τις δύο πλευρές όπως εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου καταχωρήσουν τα περιγράμματα των γραπτών αγορεύσεων με τις θέσεις τους. Μετά την ακρόαση της έφεσης, το Ανώτατο αναμένεται ότι θα επιφυλάξει την έκδοση της τελικής του ετυμηγορίας σε κατοπινό στάδιο.

Το εκλογοδικείο είχε απορρίψει, στις 30 Νοεμβρίου 2017, την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας πως δεν στοιχειοθετείται το βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που ζήτησαν οι δικηγόροι των αιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της εκλογικής αίτησης από το Εκλογοδικείο, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνεχιζόμενη φύλαξη των 119 καλπών των δημοτικών εκλογών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, λόγω της διαδικασίας που συνεχίζεται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα για κάλυψη των αναγκών των προεδρικών εκλογών, αφού υπάρχουν άλλες διαθέσιμες κάλπες.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top