ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Καταζητεί γυναίκα που σχετίζεται με τη δολοφονία Μαλτέζας δημοσιογράφου

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Καταζητεί γυναίκα που σχετίζεται με τη δολοφονία Μαλτέζας δημοσιογράφου

Η Κύπρος έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την καταγόμενη από την Ρωσία Maria Efimova η οποία σύμφωνα με τις Μαλτέζικες Αρχές εμπλέκεται στη δολοφονία της 53χρονης δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία.

Να θυμίσουμε ότι η δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μετά από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cyprusbusinessmail και ο δημοσιογράφος Στέλιος Ορφανίδης η Ρωσίδα Μαρία Εφίμοβα την οποία εμπλέκουν οι Μαλτέζικες Αρχές εργαζόταν μέχρι το 2014 σε εγγεγραμμένη εταιρεία στην Κύπρο. Μετέπειτα αποχώρησε από την Κύπρο.

Ο λόγος της αποχώρησης της ήταν οι κατηγορίες εναντίον της για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού από την εταιρεία 'I.D.F. Fragrance distibution LTD' στην οποία εργαζόταν.

Η εμπλοκή της στη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου έγκειται στο γεγονός ότι η δημοσιογράφος Γκαλίζια την ανάφερε ως πηγή της για έγγραφα τα οποία δημοσιοποίησε λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί. Τα έγγραφα σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή της Μάλτας δόθηκαν στην δημοσιογράφο έναντι χρηματικού ποσού. Στα έγγραφα κατονομάζεται ρωσική εταιρεία η οποία εμπλέκεται σε μη νόμιμες διαδικασίες.

Η ίδια η Εφίμοβα δηλώνει ότι το μόνο που έκανε ήταν να πιστοποιήσει την γνησιότητα των εγγράφων αλλά όχι ότι της τα έδωσε εκείνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE