ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαίνονται οι φωτιές που έβαλε ο Πρόεδρος – «Ανάκληση δυσφημιστικών δηλώσεων» ζητούν οι δικηγόροι Πλατή

Μαίνονται οι φωτιές που έβαλε ο Πρόεδρος – «Ανάκληση δυσφημιστικών δηλώσεων» ζητούν οι δικηγόροι Πλατή

Την άμεση ανάκληση «δυσφημιστικών και αναληθών δηλώσεων και δημοσιευμάτων» που αφορούν τον πελάτη του Στέλιο Πλατή αναμένει το δικηγορικό γραφείο Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες Λίμιτεδ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι σε αντίθετη περίπτωση έχει οδηγίες όπως προχωρήσει σε νομικά μέτρα.

«Ο πελάτης μας, γνωστός οικονομολόγος, Στέλιος Πλατής ενημερώθηκε σήμερα για δηλώσεις των Πρόδρομου Προδρόμου και Μιχάλη Σοφοκλέους με τις οποίες αναφέρθηκε ότι απέστειλε επιστολές προς τα ταμεία προνοίας δύο ημικρατικών οργανισμών, καλώντας τους να μετακινήσουν τις καταθέσεις από τον συνεργατισμό προς άλλη τράπεζα», αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου. «Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τα οποία παρουσιάζουν τον πελάτη μας να έχει ενεργήσει με τον τρόπο αυτό χωρίς όμως να αναφέρονται ονομαστικά σε αυτόν», προσθέτει.

Ο πελάτης μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε ταμείο προνοίας, ούτε και έδωσε παρόμοιες συμβουλές ή απέστειλε επιστολές και ως εκ τούτου οι ως άνω αναφορές και δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια». Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο «παρόμοιες αναφορές συνιστούν δυσφημιστικά δημοσιεύματα και πλήττουν την επαγγελματική ακεραιότητα του εντολέα μας». Είναι αντίθετο, αναφέρεται, «στο νομικό μας πολιτισμό να πλήττεται με αναληθείς δηλώσεις το εγνωσμένο επαγγελματικό ήθος ενός προσώπου».

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξει άμεση ανάκληση των δυσφημιστικών και αναληθών δηλώσεων και δημοσιευμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε οδηγίες από τον εντολέα μας όπως προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση σε νομικά μέτρα εναντίον όσων διέδωσαν ή διαδίδουν παρόμοιες αναληθείς δηλώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Δεν αναφέρθηκα στο όνομα του κ. Πλατή

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στο όνομα του οικονομολόγου Στέλιου Πλατή.

Ο κ. Προδρόμου είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον κ. Πλατή σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του έχει ενημερωθεί για δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του κ. Προδρόμου με τις οποίες αναφέρθηκε ότι απέστειλε επιστολές προς τα ταμεία προνοίας δύο ημικρατικών οργανισμών, καλώντας τους να μετακινήσουν τις καταθέσεις από τον συνεργατισμό προς άλλη τράπεζα και καλεί σε ανάκληση των δηλώσεων αυτών.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο όνομα του κ. Πλατή. Διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε επιστολές από εταιρεία, τις οποίες έχει δει εδώ και καιρό, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ούτε την εταιρεία, αφού την δεδομένη στιγμή δεν μπορούσε να εντοπίσει την εν λόγω επιστολή.

Από τον Νίκο Αναστασιάδη στον Μιχάλη Σοφοκλέους

Τη δήλωση του Προέδρου για σύμβουλο υποψηφίου που «έδινε οδηγίες ή συμβουλές για να αποσύρουν συγκεκριμένα ταμεία τα χρήματά τους», συγκεκριμενοποίησε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, διευθυντής του γραφείου του Προέδρου.

Ο κ. Σοφοκλέους, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, είπε ότι «στις 24 Νοεμβρίου 2017 ο οικονομικός σύμβουλος του επιτελείου Παπαδόπουλου, κύριος Πλατής, ξεκίνησε αυτή τη σπερμολογία».

Υπενθυμίζεται ότι και ο Στέλιος Πλατής εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας την εμπλοκή του στο θέμα του Συνεργατισμού και του κουρέματος των καταθέσεών του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top