ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τη Δευτέρα, 19 στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 49 μαχητές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δύο αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Ασος/Καντίλ, Ζαπ, Αβαζίν/Μπαζιάν και Χακούρκ τη Δευτέρα, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του στρατού.

Από τις επιδρομές καταστράφηκαν καταφύγια, κρησφύγετα και θέσεις όπλων της μαχητικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να ετοίμαζε επίθεση σε τουρκικά συνοριακά φυλάκια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το PKK, το οποίο διεξάγει αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE